Haberler

Alman dağcılar Ağrı Dağı'nda kayak yaptı

Güncelleme:

Ağrı Dağı'na tırmanan Alman dağcılar, 4200 metreden itibaren kayak yaparak inişe geçti. Dağcılar, Ağrı Dağı'nın kayak turizmi için de uygun olduğunu belirtti.

Ağrı Dağının zirvesine çıkan Alman dağcılar 4200 metrede kayak yaptılar

IĞDIR - Her yıl binlerce yerli ve yabancı dağcı tarafından ziyaret edilen Ağrı Dağı'nda zirve yapan Alman dağcılar 4200 metreden itibaren kayarak indiler.

Dağcılar için dünyadaki önemli rotalardan biri olan 5137 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en büyük dağı olan Ağrı Dağı, yılın her döneminde yüzlerce yerli ve yabancı dağcıyı ağırlıyor. Kış mevsiminde de dağcıların tırmanış yaptığı Ağrı Dağı, yeni macera arayanların da gözdesi durumundadır. Ağrı Dağı'na tırmanış yapan 6 Alman dağcıl 5137 metre yüksekliğine çıkarak zirve yaptıktan sonra inişe geçtiler. Alman dağcılar 4200 metreye geldikten sonra yanlarında götürdükleri kayak takımlarını açarak dağdan kaymaya başladılar. Ağrı dağına üyeleri ile beraber tırmanış yapan Iğdır Ağrı Dağı Arama Kurtarma ve Dağcılık Spor Kulübü Başkanı Muhammed Akkuş, bu manzarayı görünce cep telefonu ile o anları kayıt altına aldı. Ağrı Dağı'nın dağ tırmanışı sporları için uygun olduğu kadar kayak turizmi için de elverişli olduğunu dile getiren Iğdır Ağrı Dağı Arama Kurtarma ve Dağcılık Spor Kulübü Başkanı Muhammed Akkuş; "Biz 3 bin 800 metrelerdeydik, kış tırmanışı yapıyorduk. Bizden önce gelen 6 kişilik Alman ekibi vardı. Onların 4 bin 200 metreden itibaren kaydıklarını gördük. Bunu görüntülemek istedim. Burada aslında söylüyorduk dağ kayağı burada çok güzel olur, elverişlidir. Sadece tırmanışlar tek değil kayak turizmi de aslında Ağrı Dağı için elverişlidir. 4 bin 200'den itibaren arkadaşlar aşağı inince 3 bin 200'e kadar indiklerini görüntüleyebildik. Onlar aşağı çıkarken biz de zirveye doğru devam ediyorduk" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ağrı Dağı Ağrı Doğa Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title