Haberler

Alman Basınından Baykal'a Ağır Eleştiri

Berliner Zeitung Gazetesi, Baykal İçin "Yavan Bir Milliyetçilik ve Köhne Bir Devlet Anlayışı Ortaya Koydu" Diye Yazdı.

Deniz Baykal, video olayından sonra CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa etmesi, Almanya'da da dikkat çekti. Berliner Zeitung gazetesi, Deniz Baykal'ın "küçük düşürücü bir seks videosu nedeniyle istifa etmesinin "üzücü" bir durum olduğunu belirtirken "Yavan bir milliyetçilik ve köhne bir devlet ekonomisi anlayışının harmanlandığı bir anlayış ortaya koydu" gibi sert eleştirilerde de bulundu.

Berliner Zeitung, Baykal'ın istifasını değerlendirirken "Türkiye'de muhalefet liderinin siyasi nedenlerle değil de küçük düşürücü bir seks videosu yüzünden istifa etmesi üzücü bir durum" diye yazdı. Deutsche Welle'e göre, yorumda şöyle devam edildi:

"Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, yavan bir milliyetçilik ve köhne bir devlet ekonomisi anlayışının harmanlandığı bir anlayış ortaya koydu. Ordunun siyasetteki yerini savundu, Kürtlerin lehine yapılacak reformlara karşı çıktı, dini azınlıkların haklarının güçlendirmesine itiraz etti. Muhtemelen bu saldırı kendi sıralarından geldi. Eski destekçileri, Baykal'dan kurtulmak istedi. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yeni bir isme ihtiyaç duyuldu."(ANKA)

(CN/OMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title