Haberler

Alibeyköy M. Akif Ersoy İlk-Ortaokulu ve Kütüphane Açılışı Yapıldı

Güncelleme:

Eyüp'te eğitime yatırım, hız kesmeden sürüyor.

Eyüp'te eğitime yatırım, hız kesmeden sürüyor. İl Özel İdaresi tarafından Alibeyköy Mahallesi'nde yıkılarak modern ve depreme dayanıklı bir şekilde yeniden yapılan Mehmet Akif Ersoy İlk-Ortaokulu ve Eyüp Belediyesi tarafından yapılan M. Akif Ersoy Kütüphanesi'nin açılışı bugün (21 Şubat Cuma) gerçekleştirildi.

Okulun açılışına, Eyüp Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Ak Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı, İl Genel Meclisi Üyesi Remzi Aydın, Eyüp Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü ve İl Özel İdaresi yetkilileri katıldı.

Alibeyköy Mahallesi Namık Kemal Caddesi üzerinde bulunan Mehmet Akif Ersoy İlk-Ortaokulu'nun İl Özel İdaresi tarafından yıkılarak yeniden yapıldığını belirten Eyüp Belediye Başkan Adayı Remzi Aydın şunları söyledi: "İl Özel İdaremiz, Eyüp'teki depreme dayanıklı olmayan tüm okullarımız yıkıp yeniden yapıyor. Ayrıca ilçemize yeni okullar da inşa edildi. Bu çok sevindirici bir gelişme. İl Özel İdaresi'ndeki görevim sırasında ben de Eyüp'teki eğitim, eksikleri ve sorunlar konusunda çok çalışma yaparak birçok projeyi hayata geçirdim. İnşallah Eyüp Belediye Başkanı olduğumda eğitime desteklerimiz artarak sürecek. Belediyemiz ayrıca bu okulumuza bir kütüphane yaptırdı. Kütüphane, sanat atölyeleri, laboratuvarlar, bilgisayar atölyeleri çok önemli. İlçemizdeki okullarımıza bu tür desteklerimize devam edeceğiz" dedi.

M. Akif Ersoy İlk-Ortaokulu'nda 2.217 öğrenci eğitim görüyor. İlkokulda 40, ortaokulda 31 öğretmen görev yapıyor. Ayrıca 5 de ücretli öğretmen bulunuyor. Derslik sayısı 32, sabah ve öğleden sonra olmak üzere toplam şube sayısı ise 65. Okulda 1 görsel sanatlar atölyesi, 1 spor salonu, iki fen bilişim laboratuvarı bulunuyor. Ayrıca Eyüp Belediyesi'nin açılışını bugün gerçekleştireceği kütüphanede 100 Temel Eser, ilk ve orta öğrenim öğrencilerine yönelik yardımcı ders kitapları, öyküler, romanlar, bilimsel, kültürel eserler yeralıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Remzi Aydın Akif Ersoy Eyüp Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title