Haberler

Alaşehirli Çiftçilere İkinci Dolu Şoku

Adalet ve Kalkınma Partisi Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, dolunun vurduğu Alaşehir İlçesi'ndeki çiftçileri ziyaret etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, dolunun vurduğu Alaşehir İlçesi'ndeki çiftçileri ziyaret etti. Bu arada, bölgede, ikinci kez dolu yağışı olduğu öğrenildi.

Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerinde geçen çarşamba günü etkili olan sağanak yağmur ve ardından bastıran dolu yağışı, ilçelere bağlı köylerdeki bağlara büyük oranda zarar verdi. Perşembe günüde Alaşehir'in bazı bölgelerinde dolu yağdığı ve bağlardaki zararın yüzde 100'e ulaştığı bildirildi. Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Alaşehir'deki çiftçileri ziyaret edip sorunlarını dinledi. Yurttaş, "Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerindeki bazı bölgelerde zarar yüzde 100 oranında. Ancak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz'ün tespitlerine göre Alaşehir'de ortalama yüzde 50 ile 55, Sarıgöl'de yüzde 65 ile 70 civarında. Bir bağcı milletvekili olarak, üreticilerimizin dertlerini çok iyi anlıyorum. Çünkü yüzde 100 zarar gören asmalar, gelecek yıl da ürün veremez. Üreticilerimizin mağdur edilmemesi için özellikle sigortası olmayanların bankalar ve tarım kredi borçlarının ertelenmesi yönünde çalışmalar yürüteceğiz" dedi. - Manisa / Alaşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muzaffer Yurttaş Ak Parti Alaşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title