Haberler

Akçakale'deki Çadır Kentte İlk İftar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Süleyman Şah Konaklama Tesislerinden detay İftar için yemek hazırlıkları Suriyeli Hamed Selim'in açıklaması İftar öncesi yemek duası Ezan okunması İftar açılması Şanlıurfa'daki çadır kentte ilk iftar Akçakale ilçesindeki çadır kentte yaşayan Suriyeli sığınmacılar, ilk iftarlarını yaptı Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki çadır kentte yaşayan Suriyeli misafirler ilk iftarlarını yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Süleyman Şah Konaklama Tesislerinden detay

İftar için yemek hazırlıkları

Suriyeli Hamed Selim'in açıklaması

İftar öncesi yemek duası

Ezan okunması

İftar açılması Şanlıurfa'daki çadır kentte ilk iftar

Akçakale ilçesindeki çadır kentte yaşayan Suriyeli sığınmacılar, ilk iftarlarını yaptı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki çadır kentte yaşayan Suriyeli misafirler ilk iftarlarını yaptı.

Yaklaşık 30 bin sığınmacının ağırlandığı Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde yaşayan Suriyeli kadınlar, ilk iftar için ülkelerine özgü yemekler yaparak iftar sofralarını hazırladı.

Bir ramazana daha ülkelerinden uzakta girmenin burukluğunu yaşayan bazı Suriyeliler, iftar öncesi Arap televizyonlarını izledi.

Suriyeli Hamed Selim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlerinden uzakta 4'üncü ramazan girdiklerini belirterek, temennilerinin ülkelerindeki savaşın sona ermesi ve gelecek yıl ramazan ayını kendi evlerinde geçirmek olduğunu söyledi.

Selim, ramazan ayının Türkiye ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini dileyerek, Türkiye'ye ve Türk halkına teşekkür etti.

Suriyeliler, ezanın okunmasıyla ailece dua ederek, oruçlarını açtı.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Şah Şanlıurfa Akçakale Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title