Haberler

Ak Partili Yurttaş: Kan Bağışı Bir İnsanlık Görevidir

AK Parti Manisa Milletvekili DrAK Parti Manisa Milletvekili Dr.

AK Parti Manisa Milletvekili DrAK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş "Kan bağışı bir insanlık görevidir. Kan, kaynağı insan olan ve elde edilmesi için başka alternatifi olmayan bir tedavi aracıdır" dedi.

Yurttaş Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, "18 - 65 yaşında sağlıklı olan her erkeğin 3 ay aralıklarla yılda 4 kez, sağlıklı her kadının ise 4 ay aralıklarla yılda 3 kez kan bağışlayarak şifa arayan başka insanlarımızın yaşamlarına can verebilirler" dedi. 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü ile ilgili tarihi bilgi veren Yurttaş, bu günün kan bağışlarını teşvik etmek, kan bağışları hakkında toplumları bilgilendirmek, güvenilir kan ihtiyacının önemini vurgulamak, mevcut ve potansiyel bağışçıları düzenli ve gönüllü kan bağışlamaya teşvik etmek gibi amaçlar taşıdığını vurguladı. Yurttaş, "Amaç sadece yeni kan bağışçılarının kazanılmasını sağlamak değil, kanlarını hiçbir karşılık beklemeden, sadece hayat kurtardıklarının bilinciyle gönüllü bağışlayan bireyleri kutlamak ve onlara teşekkür etmektir" dedi.

"Herkesin bir gün mutlaka kana ihtiyacı olabilir gerçeğini hiç bir zaman unutmamalıyız" Yurttaş, şöyle devam etti:

"Kan vermek aynı zamanda vücudun sağlığı için de önemli. Bu nedenle herkesin kan vermesi gerekir. Kan bağışı aslında bir tür insanlık görevi. Bunun en çok kıymetini ihtiyaç olduğu zaman anlarsınız. Kan verdiğimizde hücrelerimiz yenilenmekte, vücuda zindelik ve sağlık vermektedir. Kan verenler vücutlarındaki ağrılardan ve ağırlık hissinden kurtulduklarını ifade etmektedirler. Kan vermenin hiçbir sakıncası ve yan etkisi yoktur. Kan vermek yeniden canlanma yani bir tür yeniden doğuş olmaktadır."

TBMM'de başlatılan kan bağış kampanyası kapsamında Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile beraber kan veren Yurttaş, ayrıca herkesi kan bağışı konusunda duyarlı olmaya ve kan bağışının önemini anlatmaya çağırdı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Muzaffer Yurttaş Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title