Haberler

AK Parti ile BDP'li Vekiller Kol Kola Halay Çekti

Güncelleme:

'Siirtliler Gecesi' renkli görüntülere sahne olurken, geceye katılan AK Parti ve BDP'li vekiller ile bürokratlar, halay çekerek eğlendi.

Siirtliler Derneği tarafından Diyarbakır'da bir otelde düzenlenen 'Siirtliler Gecesi' renkli görüntülere sahne olurken, geceye katılan AK Parti ve BDP'li vekiller ile bürokratlar, Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekerek eğlendi.

Siirtliler gecesine katılan AK Parti Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran ile Osman Ören, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve Nursel Aydoğan, Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven kol kola girerek halay çekti. Gece Kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halayın ardından yapılan konuşmalarla devam etti. Devlet, millet ve bölge halkı olarak çok acılar çektiklerini belirten AK Parti Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran, artık bu kan ve acının sona ermesinin kaçınılmaz olduğunu belirterek bu sorunun sona ermesine kimsenin karşı çıkmaması gerektiğini kaydetti. Yaşanan olumlu havanın herkesi barışa odakladığını ifade eden Demirkıran, bu havanın herkeste bir barış umudu doğurduğunu söyledi.

Siirt Valisi Ahmet Aydın gecede Diyarbakır'da Vali Yardımcılığı görevini yürüttüğü sırada yaşadığı anılarını anlattı. Vali Aydın, "Hakikaten çok özel ve mutlu günler yaşadım bu şehirde. Çok sıkıntılı dönemlerimiz de oldu. Özellikle o dönemde Diyarbakır İl Emniyet Müdürü olan Zeki Çatalkaya, çok sert duran ve devletçi bir yapıya sahipti. Ancak ne olursa olsun o kötü günleri geride bıraktık ve inanıyorum ki o günler bir daha geri gelmeyecektir" dedi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven ise yaptığı konuşmada, Siirt'in bir aşk ve ilim şehri olduğunu aktararak, bu ilim ve aşkla yollarına devam edeceklerini ifade etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Aydın Osman Ören Diyarbakır Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title