Haberler

Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Dinar Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hakan Uyan, "Dinar'da girişimci gençlerin önünü açmak ve onları ticarete kazandırmak adına çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor.

Dinar Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hakan Uyan, " Dinar'da girişimci gençlerin önünü açmak ve onları ticarete kazandırmak adına çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor." dedi.

Uyan, Dinar TSO'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Dinar'da girişimci gençlerin önünü açmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Yakın bir zamanda girişimcilik kursunun yeniden açılacağını kaydeden Uyan, şöyle konuştu:

"Gençlerin alacakları girişimcilik sertifikaları ile isterlerse hibe kredilerle işlerini kurabilecekler. Dinar'da girişimci gençlerin önünü açmak ve onları ticarete kazandırmak adına çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun Dinar ziyaretinde önemle genç girişimciliğin üzerinde duruldu. Dinar ve çevresinde çok büyük bir ticari potansiyel var. Dinar olmak üzere Başmakçı, Evciler ve Dazkırı ilçelerimize de Dinar TSO olarak hizmet veriyoruz. Odamıza kayıtlı olan üyelerimize yönelikte çalışmalarımız devam ediyor ancak öncelikli olarak Dinar ve bölgesinde gençlerimizin ticari olarak önlerinin açılmasını istiyoruz. Bu bölgede yetişen bir gencimizin, kendi işini kurarak kendi ayakları üzerinde durmasını istiyoruz. Bu nedenle yeniden girişimcilik kursunu açarak sertifikalarını almalarını sağlayacağız."

Kurban Bayramı'na doğru

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Sandıklı Belediyesi Hayvan Pazarı ve Sandıklı Belediyesi Mezbahasında onarım, bakım ve iyileştirme çalışmaları hızla devam ediyor.

İyileştirme çalışmaları kapsamında Sandıklı Belediyesi Hayvan Pazarının küçükbaş satış kısmının üst bölümünün kapatılma çalışmaları ile Sandıklı Belediyesi Mezbahasının modernizasyonu çalışmaları yapılıyor.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, vatandaşların rahat ve sağlıklı bir şekilde kurbanlıklarını almaları ve sağlıklı bir ortamda kurbanlarını kesmelerinin önemli olduğunu kaydetti.

Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Çöl, şöyle konuştu:

"Esnaf ve vatandaşlar daha rahat ve sağlıklı bir şekilde Hayvan Pazarından faydalanmaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz, bu doğrultuda küçükbaş bölümünde vatandaşlarımız pazarın üstü kapalı olmayışından dolayı hem yaz ve hem de kış aylarında büyük zorluklar çekiyorlardı, bizde hemşehrilerimizin isteği doğrultusunda bu bölümü de kapatma kararı aldık. İnşallah en kısa sürede çalışmaları bitirerek Kurban Bayramı'na yetiştirmek istiyoruz. Bunun yanında Sandıklı Belediye mezbahası yapılan yenilikler ve modernizasyon çalışmaları ile bölgenin ruhsat alan tek mezbahası oldu. Sandıklı Belediyesi Mezbahası her geçen gün kendini yenileyen hijyen, sağlık ve teknik anlamda kendini geliştiren bir yapıya büründü."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Hakan Coşkun Kurban Bayramı Sandıklı Dinar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title