Haberler

Adana DBP'den 'Öcalan'a Özgürlük' Eylemi

Güncelleme:

DBP Adana İl Başkanı Uğur Bayrak, İmralı Adasında ömürboyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan özgürleşmeden onurlu bir barış olmayacağını savundu.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Adana İl Başkanı Uğur Bayrak, İmralı Adası'nda ömürboyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan özgürleşmeden onurlu bir barış olmayacağını savundu.

DBP üyeleri, merkez Seyhan İlçesi'ndeki İnönü Parkı'nda bölücü başı Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması için başlatılan kampanya kapsamında eylem yaptı. 'Onurlu bir barış için önderliğe özgürlük' yazılı pankart taşıyan yaklaşık 30 kişilik grup adına açıklama yapan DBP İl Başkanı Uğur Bayrak, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşmasının sadece Türkiye için değil, tüm coğrafya için önemli olduğunu savundu. Çözüm süreci sayesinde artık anaların ağlamadığını belirten Bayrak şöyle dedi:

"Kan akmıyorsa bu sayın Öcalan'ın başlattığı çözüm süreci sayesindedir. O özgürleşmediği sürece onurlu bir barıştan söz etmek mümkün değildir. Herkese çağrı yapıyoruz. Acı ve gözyaşı olmasın. Onurlu barış için sayın Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması gerek. Bunun için başlatılan kampanya kapsamında her yerde çalışma yapacağız."

Açıklamanın ardından grup dağıldı. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan İmralı Adası Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title