Haberler

Adana // 2 // Durak; "Birkaç Gün Sonra Yerime Oturacağım "

Açığa Alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Hakkında Bir Suçlama Bulunmadığını, Siyasi Linçe Uğradığını Öne Sürerek, "bütün İftiraların Altından Kalktım. Bu da Bana Vız Gelir, Tırıs Gider" Dedi. Daha Önceden Planlanan, Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (aski) Genel Müdürlüğü'nce Merkez Sarıçam İlçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde Yapılacak Sarıçam Deresi Islah Çalışmalarının İkinci Bölümünün Temel Atma Töreni Durak'ın Görevden Alınması Nedeniyle Ertelendi. Aski'nin Resmi Töreni Olması, Bunun Yanı Sıra Durak'ın Açığa Alınması Dikkate Alınarak Temel Atma Töreni Yapılmadı. Durak Alana Gelmeden Önce Tören Alınandaki Büyükşehir Belediyesi ile Aski Genel Müdürlüğü'nün Flamaları Toplandı, Aski'nin İş Makineleri Alandan Çıkarıldı. Bu İşlemlerin Ardından Alana Gelen Durak, Yaklaşık 2 Bin Kişiye Hitap Etti. Konuşması, "en Büyük Başkan Bizim Başkan" Sloganlarıyla Kesilen Durak, Temel Atma Törenine Gölge Düşürüldüğünü Belirterek, "ben, Aski'nin Sayın Genel Müdürü ile Beraber Size 'merhaba' Diyecek ve Temel Atacaktım. Ama Ne Acıdır Ki Belediye Başkanınızı Görevden Uzaklaştırdılar. Aslında Bu Görevden Uzaklaştırma Her Zamanki İftiralar Doğrultusunda, Hukukun Üstünlüğüne Olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Hukuk Üstünlüğünü Kanıtlaması Suretiyle Birkaç Gün Sonra Yeniden Yerime Oturacağım. Hiç Şüpheniz Olmasın" Diye Konuştu.

Açığa alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, hakkında bir suçlama bulunmadığını, siyasi linçe uğradığını öne sürerek, "Bütün iftiraların altından kalktım. Bu da bana vız gelir, tırıs gider" dedi. Daha önceden planlanan, Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (ASKİ) Genel Müdürlüğü'nce merkez Sarıçam İlçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yapılacak Sarıçam Deresi ıslah çalışmalarının ikinci bölümünün temel atma töreni Durak'ın görevden alınması nedeniyle ertelendi. ASKİ'nin resmi töreni olması, bunun yanı sıra Durak'ın açığa alınması dikkate alınarak temel atma töreni yapılmadı. Durak alana gelmeden önce tören alınandaki Büyükşehir Belediyesi ile ASKİ Genel Müdürlüğü'nün flamaları toplandı, ASKİ'nin iş makineleri alandan çıkarıldı. Bu işlemlerin ardından alana gelen Durak, yaklaşık 2 bin kişiye hitap etti. Konuşması, "En büyük başkan bizim başkan" sloganlarıyla kesilen Durak, temel atma törenine gölge düşürüldüğünü belirterek, "Ben, ASKİ'nin sayın genel müdürü ile beraber size 'merhaba' diyecek ve temel atacaktım. Ama ne acıdır ki belediye başkanınızı görevden uzaklaştırdılar. Aslında bu görevden uzaklaştırma her zamanki iftiralar doğrultusunda, hukukun üstünlüğüne olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hukuk üstünlüğünü kanıtlaması suretiyle birkaç gün sonra yeniden yerime oturacağım. Hiç şüpheniz olmasın" diye konuştu.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatan Durak, seçim yenilgisini hazmedemeyenler tarafından siyasi linç edilmek istendiğini öne sürdü. "Adana seninle gurur duyuyor" sloganlarına, "Ben de sizinle gurur duyuyorum. Bana oy vermemiş Adanalılarla da gurur duyuyorum. Çünkü bugüne kadar bana kimse yüz kızartıcı bir suç isnadında bulunmadı. Kimse bana 'yolsuzluk yaptı, haram yedi, hırsızlık yaptı, rüşvet istedi, rüşvet verdirdi' diye bir kişi bile demedi" şeklinde cevap verdi.

'KARARMADIM Kİ, AKLANAYIM'

47 yıldır Adana'da hizmet verdiğini, şirketi aracılığıyla özel sektörde konutlar inşa ettiğini bildiren Durak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Seçimler yapılalı bugün bir yıl oldu. Siz hatırlarsınız, seçim yenilgisini bir türlü hazmedemeyenler var ya. Başta sayın Başbakanımız, Yüksek Seçim Kurulu kararına rağmen 'orada şaibeli bir başkan oturuyor' demişlerdi ya, o zamandan beri Adana Büyükşehir Belediyesi'nden hiç müfettiş eksik olmadı. Uzun süre belediye hizmetindeyim. 8 defa aday oldum 2'si belediye meclis üyesi 7 defa kazandırdınız siz beni. Sicilim ak temiz. Şimdi bana 'aklan' diyenlere soruyorum. Ben kararmadım ki aklanayım. 2 tane müfettişin raporunun sonucunda, daha sonuç yok, raporu bile görmedik. Bana soru soran da yok. Suç yok, suçlu yok, ama siyasi senaryolar, hazımsızlık var. Siyasilerin hazımsızlığı sonucunda İçişleri Bakanlığı'nın yazdığı 2 satır yazıyla görevden uzaklaştırılıyorum. Milli irade böyle mi tecelli ediyor? Türkiye Cumhuriyeti Patagonya devleti mi, muz cumhuriyeti mi burası ? Türkiye Cumhuriyetinde hukukun üstünlüğü, kanunlarımız yok mu? Kanun der ki bir suç varsa o suçun aydınlanması için Büyükşehir Belediye Başkanı görevden uzaklaştırılır. Doğru, ama suç yok, ortada bir satır suç iddiası yok. 12 ay oldu seçimler olalı. Ben AK Parti'den ayrılalı 14 ay oldu. 14 aydır belediyemizden müfettiş eksik olmadı. Eğer şu kadar suç olsaydı bunu açığa çıkaramazlar mıydı? "

'VIZ GELİR TIRIS GİDER'

Yaşananların gelip, geçici olduğunu, ancak, kendisinin vatandaşların desteğiyle güçlenip, hizmet vermeyi sürdüreceğini vurgulayan Durak, her seçim döneminde suçlandığını belirterek, konuşmasını şöyle noktaladı:

"Her seçimde suçlandım, ama kaç seçimdi. Yorulmadılar. Şimdi seçim de yok ortada. Ama bir komplo var, bir senaryo var. Takriben 15 gün evvel benim belediyemde aylardır duyduğum rüşvet dedikoduları yaygınlaşmıştı. Elime bir kaset geçti. Bir belediye meclis üyesi 260 bin dolar rüşvet pazarlığı yapıyordu bir işadamından. Ne yaptım bunu savcılığa vermeyeyim mi? Ortak mı olsaydım rüşvete. Üzerine gittim, gitmeye devam edeceğim. Hepsini mahkemeye vereceğim. Aleyhimde dedikodu üretenleri de mahkemeye vereceğim. Ama üzüldüğüm nokta var. Türkiye'de rüşveti nasıl yok edeceğiz. Rüşvetin üzerine gitmezseniz rüşvet yok olur mu? 47 yıldır güvendiğiniz belediye başkanınız bunun üzerine gitti diye üzerine çullandılar, siyasi linç etmeye kalktılar. O zaman korkum şu. Bunların iftiralarından korkmuyorum. Türkiye'de artık dürüst, namuslu adamlar rüşveti ihbar edemezler, rüşvetin üzerine gidemezler. Allah büyük haklı ile haksızı ayıracaktır. Bugüne kadar ayağıma hiç taş dokunmadı. Bütün iftiraların altından kalktım. Bu da bana vız gelir tırıs gider."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title