Haberler

Abhaz Demokrafya Bakanı Copua Çelik'i Ziyaret Etti

Güncelleme:

Abhazya Demokrafya Bakanı olarak atanan Xirıps Copua Bursa'da yaşayan Abhaz vatandaşlarla bir dizi temaslarda bulunmak için Bursa Abhaz Kültür Derneğinde bir araya geldi.

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab tarafından geçtiğimiz Haziran ayında (Geriye Dönüş Komitesi Başkanı) Demokrafya Bakanlığı görevine atanan Xirıps Copua ve Bursa Abhaz Kültür Derneği Başkanı Cengiz Koç ile Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik'e nezaket ziyaretinde bulundu.

Geçtiğimiz aylarda Abhazya Demokrafya Bakanı olarak atanan Xirıps Copua Bursa'da yaşayan Abhaz vatandaşlarla bir dizi temaslarda bulunmak için Bursa Abhaz Kültür Derneğinde bir araya geldi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik'i makamında ziyaret eden Demokrafya Bakanı Xirıps Copua "Türkiye bizim için çok önemli bir ülke çünkü diasporada en fazla yaşayan kardeşlerimiz bu topraklarda yaşamaktadırlar. Bu gün Abhazya dışında yaşayan kardeşlerimiz, coğrafi olarak anavatanlarına uzak yaşıyor olsalar da, gönüllerinin ata topraklarında olduğunu biliyoruz, Abhazya Devleti olarak diasporada ve özellikle Türkiye'de yaşayan Abhaz kardeşlerimizi daha yakından tanımak onlarla 150 yıllık hasretimizi gidermek için bu gün Bursa'dayız, bizleri kabul eden Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri sayın Bilal Çelik'e Türkiye ve Bursa halkına Abhazya adına teşekkür ediyoruz" dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik "Abhazya ile bizlerin 150 yıllık ortak bir tarihi var, 150 yıl önce anavatanlarından koparılıp sürgün edilen Abhazlar yoğunluklu olarak Anadolu topraklarına yerleştiler, bu toprakları kendi vatanları olarak kabul edip Çanakkale'de ve Kurtuluş savaşında bu topraklar için herkes gibi canla başla mücadele ettiler, Abhazlar Türk Milletinin asli unsurları oldular. Demokrafya Bakanı sayın Xirıps Copua ve Bursa Abhaz Derneği Başkanı Cengiz Koç'un bizleri de ziyaret etmesi bizlere gurur vermiştir" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Koç Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title