Haberler

9 Ödüllü 'Kara Ekmek' Akbank Sanat'ta

Güncelleme:

Akbank Sanat, Şubat ayı boyunca Yakın Dönem Katalan Sineması'nın seçkin örneklerini izleyici ile buluşturmaya devam ediyor.

Akbank Sanat, İspanyol Cervantes Enstitüsü ve AECID'in (Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperacion) İşbirliğiyle Şubat ayı boyunca Yakın Dönem Katalan Sineması'nın seçkin örneklerini izleyici ile buluşturmaya devam ediyor.

Etkinlik kapsamında 16 Şubat 2013, Cumartesi günü İspanya ulusal sinemasının en prestijli ödülü olan 25. Goya ödüllerinde En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil toplam 9 ödül alan Agusti Villaronga imzalı 2010 yapımı Kara Ekmek (Pan Negro) filmi gösterime girecek. Baş rollerinde Francesc Colomer, Marina Comas ve Nora Navas'ın yer aldığı filmin konusu; Andreu, savaş sonrası Katalan kırsalında bir adam ve oğlunun cesetlerini bulur. Yetkililer bu ölümlerin sorumlusu olarak Andreu'nun babasını tutmak isteyince, Andreu onları gerçek katilleri bulmak için babasına yardım eder. Yalanlarla beslenen bir yetişkinler dünyasına karşı bir ahlaki bilinç geliştirir, hayatta kalmak için, kendi köklerine ihanet eder ve içindeki canavarı keşfeder.

Etkinlikte son olarak, 23 Şubat 2013, Cumartesi günü, 47. Altın Portakal Film Festivali'nde Emma Suares'in Uluslararası En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandığı Sineklik (La Mosquitera) Akbank Sanat'ta izleyicilerle buluşacak.

ETKİNLİK:

AKBANK SANAT SİNEMA KUŞAĞI - "YAKIN DÖNEM KATALAN SİNEMASI'NA BİR BAKIŞ"

Yer: Akbank Sanat

Program:

· 16 Şubat 2013, Cumartesi - saat: 15.00

Kara Ekmek (Pan Negro)

· 23 Şubat 2013, Cumartesi - saat: 15.00

Sineklik (La Mosquitera)

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cervantes İspanya Akbank Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title