Haberler

28 Şubat Davası'nın İlk Celsesi Sona Erdi

28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın yargılandığı davanın ilk celsesi sona erdi.

28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın yargılandığı davanın ilk celsesi sona erdi. Duruşmaya yarın saat 10.00'da devam edilecek.

37'si tutuklu, 103 sanığın yargılandığı davaya, davanın bir numaralı sanığı İsmail Hakkı Karadayı ile beraber altı sanık katılmadı. Avukatları sanıkların sağlık durumlarını gerekçe gösterdi. 28 Şubat davası için 10'uncu ve 11'inci Ağır Ceza Mahkemelerinin arasındaki duvar yıkılarak geniş bir salon elde edilmişti. Sanık yakınları izleyiciler ise davayı yan mahkeme salonundan izledi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ve İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da duruşmayı izledi. Genç ve Tanal salona girerken sanık yakınlarınca alkışlandı. İlk duruşma gününe usül yönünden yapılan itirazlar damgasını vurdu. İlk itiraz sanık avukatı Mustafa Bir'den geldi. Avukat Bir, müvekkilinin tutuklanması kararını veren hakimlerden birinin mahkeme heyetinde yer almasını eleştirerek, hukuka aykırı olduğunu savunup reddi hakim talebinde bulundu ancak talebi reddedildi.

İkinci itiraz ise dava hakkında daha önce kesin hüküm kararı olduğuna ilişkindi. Avukatlar tarafından, Batı çalışma grubu hakkında 1997 yılında kamu davası açıldığı ve davada takipsizlik kararı verildiği ifade edilerik, 28 Şubat davasının reddedilmesi istendi.

Savcı Kemal Çetin, mütalaasında bu talebin reddedilmesi yönünde görüş bildirdi. Kimlik tespitleri sırasında dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir, bir evi bir yazlığı bir de 10 yaşında bir arabası olduğunu söyledi. Çetin Doğan ise bir evi olduğunu belirtti ve karısının o ceza evindeyken evi üzerine geçirmiş olabileceği ihtimalinden söz etti. Bu esnada duruşmada gülümseten anlar yaşandı.

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılanan sanıklar arasında dönemin YÖK Eski Başkanı Kemal Gürüz, MHP'nin tutuklu milletvekili Engin Alan gibi isimler de bulunuyor. Celselerin cuma gününe kadar devam etmesi bekleniyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Hakkı Karadayı Mahmut Tanal Çevik Bir 28 Şubat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title