Haberler

27. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış: "Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe dünyadaki bütün mazlumların umudu, bütün zalimlerin de kabusu olmaya başladı" "Bakın Taksim'den bir Tahrir çıkartmak için çok uğraştılar ama bu milletin dik duruşu ona müsaade etmedi. Ancak Mısır'da, Suriye'de yaşananlar bizim yüreğimizi dağlıyor. Onları da hiçbir şekilde unutmayacağız"

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe dünyadaki bütün mazlumların umudu, bütün zalimlerin de kabusu olmaya başladı" dedi.

Şile Belediyesi tarafından düzenlenen 27. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Festivale, Bağış'ın yanı sıra milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

Şile Belediyesi önünde Macaristan, Bosna Hersek, Letonya ve Polanya'dan gelen halk dansları topluluklarının gösterisini bir süre izleyen Bağış, Şile bezinden yapılmış bir gömlek giydi.

Oluşturulan kortejde vatandaşları selamlayan ve karanfil dağıtan Bağış, yürüyerek sahildeki festival alanına geçti.

Burada Almanya, Macaristan ve Özbekiztan'ın da aralarında bulunduğu çeşitli ülke ve illerin standlarını gezen Bağış, görevlilerden bilgi aldı.

Bağış, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, uzun yıllardan beri Şile'de bir evinin bulunduğunu ve ilçeyi her zaman sığınacak bir liman gibi gördüğünü söyledi.

Şile'nin İstanbul'un akciğeri olduğunu aktaran Bağış, tüm İstanbul'da olduğu gibi ilçede de güzel bir ramazan geçirildiğini belirtti.

Bağış, Şile bezini dünyaya tanıtmak için düzenlenen festivalde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Mısır'da ve Suriye'de acılar içerisinde kıvranan insanların olduğunu anlatan Bağış, şöyle devam etti:

"Bakın Taksim'den bir Tahrir çıkartmak için çok uğraştılar ama bu milletin dik duruşu ona müsaade etmedi. Ancak Mısır'da, Suriye'de yaşananlar bizim yüreğimizi dağlıyor. Onları da hiçbir şekilde unutmayacağız. Fakat bizim güçlenmemizin onlar için de ne kadar önemli olduğunu vurgulayacağız. Bugün Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe dünyadaki bütün mazlumların umudu, bütün zalimlerin de kabusu olmaya başladı."

"Şile, Türkiye'nin Hollywood'u olacak"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Şile'nin çok farklı bir noktaya doğru ilerlediğini dile getirerek, "Şile sadece Türkiye'nin değil, Avrupa, Asya ve Avrasya coğrafyasının Hollywood'u olmaya aday bir ilçemiz. İnşallah Şile, Türkiye'nin Hollywood'u olacak. Şile, Türkiye'de film stüdyolarının olduğu, sadece Türk filmlerinin değil, küresel film enstitülerinin de çekimlerinin yapılacağı bir yer olacak" diye konuştu.

Türkiye'nin yine o eski karanlık günlere götürülmek istendiğini belirten Bağış, "Bu millet, artık istikrarın tadını aldı. Bu millet biliyor ki, ne zaman bu ülkede istikrar varsa gelişme, büyüme vardır. Ne zaman koalisyon, istikrarsızlık varsa bu ülkede gerileme vardır. Allah, Türkiye'nin başına çorap örmek isteyenlerin şerrinden korusun" ifadelerini kullandı.

Bağış, İstanbul'un fethinin 600'üncü yılı olan 2053'te çok farklı bir noktaya geleceğini de sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından Bakan Bağış'a, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu Şile kadınlarının cam füzyon işciliğiyle yaptığı bir şilt takdim etti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Hollywood Suriye Şile Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title