Haberler

27 bin 500 öğrenciye sigaranın zararları anlatıldı

Sigara ve Uyuşturucuyla Mücadele Derneği "Sevgi Dili" projesi kapsamında 27 bin 500 öğrenciye sigaranın zararlarını anlattı.

Sigara ve Uyuşturucuyla Mücadele Derneği "Sevgi Dili" projesi kapsamında 27 bin 500 öğrenciye sigaranın zararlarını anlattı.

Proje kapsamında anne ve babalarına sigarayı bıraktıran 223 öğrenci ve öğrencileri velileri Memişağa Parkı'nda bir araya gelerek "Sevgi Dili" projesi kapsamında İsmail Kahraman Kültür Merkezi'ne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Burada düzenlenen programda sigarayı bıraktıran öğrencilere plaket verildi.

SUMDER Başkanı Dr. Ali Öner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı'ndan aldıkları destekle 61 ilkokulda 27 bin 500 öğrencilerle "Sevgi Yumağı" projesini yürütmeye çalıştıklarını söyledi.

Öner, 492 öğrencinin anne ve babalarına sigarayı bıraktırdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu bir insanın tirenden çekilmesi veya kurtarılması olayı değildir. Bu daha büyük bir olaydır. Bir doktorun hastasına sigarayı bıraktırması olayı değildir. Eğer işin içinde çocuklar varsa yarınlara ulaşan bu bağımlılık en akıllı tokadı yiyecek. Bu iş bitecektir demektir. Bize iyi bir destek gelirse iddia ediyorum her yıl Rize'de 5 bin anne ve babaya sigarayı bıraktırırız."

Sigarayı bırakarak maaşıma zam yaptım

Proje kapsamında sigarayı bırakan Numan Erkan ise yaklaşık 30 yıldır sigara içtiğine dikkati çekerek, bu proje kapsamın da sigarayı bıraktığını anlattı.

Sigaradan dolayı sıkıntılar ve zorluklar çekmeye başladığını dile getiren Erkan, "Merdiven ve yokuş çıkarken çok zorlandım. Sporu seven bir insan olduğum için sporu yaparken bile engel olmaya başladı. Sigarayı bırakmayı da biraz abartıyorlar. Bunu kendi iradenle içiyorsun. Beyinde bittiği zaman bu iş bitiyor. Sigarayı bırakırken çocuklarımın ve eşimin çok desteği oldu. Eşim bana 15 yıl insan gibi kokmaya başladın dedi. Bu erkek için şok ağır bir şey." diye konuştu.

Erkan, günde iki paket sigara içtiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Sigaradan kalan artırdığım parayı yiyorum ve acımıyorum. Yaklaşık üç ay oldu bırakalı. Bugün en düşük bir sigara 10 lira. Ayda 300 lira, üç ayda ise 900 lira yapar. 900 lira maaşıma zam yaptım. İçmediğin zaman hayattan zevk alıyorsun. Hayata bakış açın değişiyor. Yaşamak istiyorsun. Çocuklarımızı zehirlemeyelim. Paramız cebimizde kalsın. Sağlıklı yaşayalım."

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title