Haberler

2024 yılı fitre miktarı 130 TL olarak belirlendi

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından 2024 yılı fitre miktarı belirlendi. Kurul bu yıl için fitre miktarını 130 TL olarak duyurdu. Konuyla ilgili kurul açıklamasında ücretin "Hadis-i şerifler, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak" belirlendiği belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 fitre miktarını belirleyerek 130 TL olduğunu bildirdi. Kurul açıklamasında "Belirlenen bu meblağ, aynı zamanda günlük oruç fidye bedelidir. Bunun yanında her bir mükellef, günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı fitre olarak verebilir." denildi.

"HADİSLER VE SOSYO-EKONOMİK ŞARTLAR GÖZ ÖNÜNE ALINDI"

Kurul tarafından yapılan açıklamada, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında yapılan toplantıda 2024 yılı Ramazan ayı için fitre miktarının belirlenmesi hususunun görüşüldüğü belirtildi. Toplantı sonrası alınan kararların yer aldığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Konuyla ilgili hadis-i şerifler, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak ülkemizde fitre miktarı 2024 yılı Ramazan ayı için 130 TL olarak belirlenmiştir.

Belirtilen meblağ nakdi olarak verilebileceği gibi gıda ve benzeri maddelerden ayni olarak da verilebilir. Belirlenen bu meblağ, aynı zamanda günlük oruç fidye bedelidir. Bunun yanında her bir mükellef, günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı fitre olarak verebilir."

Haberler.com / İsmail Elal - Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (33)

JY:

BU DIYANET KURULUS AMACLARINDAN AYRILALI COK OLDU KAPATILMALI ARTIK.

235
152
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

neymiş kuruluş amacı. cenaze yıkayacak adam yetiştirmek mi? o devirler geçti JY. islama ve müslümana tahammül etmeyi öğreneceksiniz. bu milletin çoğu müslümandır

yanıt109
yanıt200
serdar büyükbayraktar:

hangi diyanet faize helal diyen diyanet mi

yanıt117
yanıt22
Musa Topal:

Ben karismam.Ölünce kim halledecek bu pamuk isini.

yanıt22
yanıt8
ekaf paseh:

kapatılmasada buradan girip diğer kurumlara geçişler durdurulmalı

yanıt49
yanıt9
ekaf paseh:

musa emmi hallederiz korkma

yanıt31
yanıt7
senar:

kapatılmalı ağır olur belki ama Allah kelamı ve hükümlerini konuşmalı. Kuldan değil Allah'tan korkarak hareket etmeli.

yanıt27
yanıt6
Begitli İbrahim:

eskiden fitre verecek insan bulamıyorduk hamd olsun bu sorunda çözüldü

143
17
yanıtYanıtla
serdar büyükbayraktar:

:))

yanıt27
yanıt3
albatros :

Aya adam gönderdik diye sevinip ay sonunu getiremeyenlere vermeyin.

109
16
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title