Haberler

    2.5 Milyon Euroluk Camiyi Böyle Açtı: Mustafa Kemal'in Torunlarına Ders Veremem

    FRANSA'nın Lyon eyaletine bağlı Annecy şehrinin kasabası Rumilly'de 6 yıllık zorlu mücadele başarıyla sonuçlandı.

    FRANSA'nın Lyon eyaletine bağlı Annecy şehrinin kasabası Rumilly'de 6 yıllık zorlu mücadele başarıyla sonuçlandı. Kasabada yaşayan Türk nüfusu temsil eden Hüyüklülülerin kurduğu Rumilly Derneği, belediyeden tahsis edilen yerde kültür merkezi ve cami inşa etti. Hüyüklülüler ile Türkiye'den gelen bağışlarla 2.5 milyon euroya mal edilen cami ve kültür merkezi, hafta sonunda düzenlenen törenle açıldı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, eski Bakanlardan Ispartalı Erkan Mumcu, Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü ile Hüyüklü Belediye Başkanı Hasan Yıldız da açılış için Fransa'ya geldi.

    BURADA YABANCI DEĞİLSİNİZ

    Rumilly Derneği Başkanı Ispartalı Tefik Akbulut, açış konuşmasında yönetim kurulu üyelerini tek tek çağırarak teşekkür etti. Projenin gerçekleşmesinde emeği olanlara, destek verenlere teşekkür eden Akbulut, "Rabbimize ne kadar şükretsek azdır" dedi.

    Rumilly Belediye Başkanı Pierra Bechet de kasabada yaşayan Türk halkının mutluluğunu yaşadığını belirterek "Rumilly'de yabancı değil, gerçek oturanları ve sakinlerisiniz. Biz sizi karşıda görmüyoruz, beraberiz. Herkes istediği din ve kültürü pratik etmekte serbesttir. İster inanan, ister inanmayan bu herkesin özgür iradesidir. Bu konuda Mustafa Kemal Atatürk'ün torunlarına ders veremem" diye konuştu.

    ESERLERİ İLE ONUR DUYABİLİRLER

    Hüyüklü Belediye Başkanı Hasan Yıldız ile Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü de açılış töreninde gurbetçi Türklerle bir arada olmaktan büyük mutluluk ve onur yaşadıklarını söyledi.

    Eski Bakanlardan Erkan Mumcu "Rumilly Belediye Başkanına, Fransız makamlarına çok teşekkür ediyorum. İkinci teşekkürüm bu güzel eserin ortaya çıkarılmasında emeği ve katkısı bulunan herkese. Eserleri ile onur duyabilirler. Bir teşekkürümde Rumilly Türk topluluğunun gençlerine. Onların buradaki varlığı bana umut ve kıvanç verdi" dedi.

    TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç de 1000 kişilik caminin aynı zamanda kültür merkezi ve külliye olduğunu belirterek "Mükemmel bir eser. Hayırlı olsun" dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Fransa Lyon Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title