Haberler

1Devrimci 78'Liler'den Başbakan'ın Ağlamasına Eleştiri

Devrimci 78'liler Federasyonu, Başbakan Recep Erdoğan'ın 12 Eylül Döneminde İdam Edilen Erdal Eren ve Necdet Adalı'nın İsimlerini Anarak ve Son Mektuplarını Gündeme Getirerek Partisinin Grup Toplantısında Ağlamasını Eleştirdi.

DEVRİMCİ 78'liler Federasyonu, Başbakan Recep Erdoğan'ın 12 Eylül döneminde idam edilen Erdal Eren ve Necdet Adalı'nın isimlerini anarak ve son mektuplarını gündeme getirerek partisinin grup toplantısında ağlamasını eleştirdi.

Ankara 78'liler Derneği Başkanı Hüseyin Esentürk, Mülkiyeliler Birliği bahçesinde, beraberinde federasyona bağlı bazı dernek ve sivil toplum örgütleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Esentürk, federasyon adına yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısındaki konuşmasını federasyon üyelerince dehşetle izlediklerini ve sahici olmayan bir atmosfer yaratıldığını belirterek, bu durumu istismar etmesini son derece çirkin bulduklarını bildirdi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında, 12 Eylül'de yapılacak referandumu işaret ederek evet oyu istediğini iddia eden Esentürk, "AK Partinin referandum propaganda profili de çizilmiş oluyordu. Türkiye'de 'sandık uzaktan görülünce politikacılar ağlamaya başlar' sözü boşuna söylenmemiş. Buradan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve devrimci değerleri burjuva çıkarlarına alet etmek isteyen kişilere iki çift sözümüz var" diye konuştu.

Esentürk sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hükümetin tercihli politikası sonucu ülkede Türk ve Kürt gençlerini yaşamlarını yitirirken, televizyonların karşısına çıkarak, inandırıcılıktan uzak bir şekilde gözyaşını siyasal ranta dönüştürmesi bize siyasetin kirlenmede ölçü tanımadığını bir kez daha göstermiştir.

Erdal Eren'i, Necdet Adalı'yı kirli politikalarınıza bulaştırmayın. Devrimci kardeşlerimizin onurlu mirasını ve onurlu mücadele tarihimizi hiçbir kürsüde hiç kimseye yem etmeyiz. Bu tür kirli politikalardan herkesi men ederiz."

Bir gazetecinin Anayasa değişikliğiyle ilgili sorusu üzerine ise Hüseyin Esentürk, 12 Eylül Anayasa'nın tümden çöpe atılması gerektiğini düşündüğünü, bu yüzden Anayasa'nın bir yerinde "tadilat yapılmasının kendilerini kesmediği" görüşünü bildirdi.

Şair Mehmet Özer'de, Erdal Eren ve Necdet Adalı'nın ailelerine yazdığı mektupları okudu.

Özer, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'de, 1 Eylül-15 Eylül tarihleri arasında, 12 Eylül dönemi öncesi ve sonrasında çekilen fotoğraflar ile karikatürlerin yer alacağı sergilerin yanısıra dönemi anlatan belgesel gösterimlerinin de yapılacağını açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title