Haberler

15 Temmuz Şehidi Mustafa Cambaz Menetler Köyünde Anıldı

Güncelleme:

15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olan Yeni Şafak gazetesinin foto muhabiri Mustafa Cambaz, memleketi Batı Trakya'daki Menetler köyünde anıldı. Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif'in de katıldığı mevlit programında, Cambaz'ın kahramanlığı ve hain darbe girişimine karşı duruşu vurgulandı.

15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olan Yeni Şafak gazetesinin foto muhabiri Mustafa Cambaz, memleketi Batı Trakya'daki Menetler köyünde anıldı.

Cambaz'ın doğduğu yer olan Gümülcine'ye bağlı Menetler köyü camisinde düzenlenen mevlit programına, Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Gümülcine Muavin Konsolosu Barış Çulha'nın yanı sıra çok sayıda Batı Trakyalı Türk katıldı.

Başkonsolos Ünal, mevlidin ardından yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesinin, hainlerin zehirlerini kurşun olarak akıtmaya karar verdiği gece olduğunu söyledi.

Batı Trakyalıların desteğini o gece de gördüklerini belirten Ünal, "Mustafa Cambaz kardeşimizi o gece kaybettik. Ruhu şad olsun. Toprağı bol olsun. Ailesine de sabırlar diliyorum. O gece, bu hainlerin gözlerini ne kadar karartmış olduklarını gördük." ifadesini kullandı.

FETÖ'cülerin, şerefli Türk üniforması içine saklanmış müsveddeler olarak tarihe geçtiklerini vurgulayan Ünal, onlara sempati duyanları ve onları haklı görenler ile herhangi bir şekilde destekleyenleri de tarihin affetmeyeceğini dile getirdi.

Ünal, "Bugün de Sayın Dışişleri Bakanımızın ifade ettiği gibi, dünyayı onlara dar etmeye devam edeceğiz." dedi.

Müftü Şerif de şehitlik mertebesine işaret ederek, Cambaz'ın kutsal bir dava uğruna şehit olarak en güzel bir şekilde ölümü tattığını belirtti.

Şerif, "Mustafa Cambaz, Batı Trakya'mızın gururu. Allah ondan ve ailesinden razı olsun." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Darbe Girişimi Batı Trakya 15 Temmuz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
title