Haberler

10. Hayır Pilavı Günü

Güncelleme:

Çevre köyler ve Bursa'dan çok sayıda davetlinin katıldığı hayır pilavında daha sonra misafirlere etli pilav, ayran ve helva ikram edildi.

HÜSEYİNALAN KÖYÜ MUHTARLIĞININ DÜZENLEDİĞİ 10. HAYIR PİLAVI GÜNÜ

Uludağ eteklerinde önemli bir yerleşim merkezi olan Hüseyinalan Köyü Muhtarlığı'nın bu yıl 10.sını tertiplediği hayır pilavına başta Bursa Valisi Şahabettin Harput olmak üzere Bursa Milletvekili Önder Matlı, AKP İl Başkanı Sedat Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek, M. Emin Ay ve bin kişinin katılımı ile gerçekleşti.

Sayfiye için Bursa esnafının tercih ettiği ve 350 haneye ulaşan Uludağ Yolu üzerindeki Hüseyin alan Köyü'nde, düzenlenen hayır pilavında vatandaşlar, okunan Mevlidi Şerifi ve Kur'an-ı Kerimi devasa çam ağaçlarının altında dinledi. Çevre köyler ve Bursa'dan çok sayıda davetlinin katıldığı hayır pilavında daha sonra misafirlere etli pilav, ayran ve helva ikram edildi.

Hüseyin alan'daki bu güzelliğin ve birlikteliğin devam etmesi gerektiğini belirten Bursa Valisi Şahabettin Harput yaptığı konuşmasında; "Bu güzellik bizim varlığımızın sigortası. İnşallah bu güzelliği sürdürdüğümüz sürece kıyamete kadarda bu birlikteliğimiz devam edecektir. Çünkü burada çok güzel şeyler var. Ne var burada? Öbür tarafa gidenleri hatırlama var, çocukları hatırlama var, sılayı rahim var, kaynaşma var. Sadece bu köy değil, bütün bu köyler, bölgeler kaynaşma var, dayanışma var, kucaklaşma var, muhabbet var, sevgi var, hürmet var, ilgi var, ikram var. Bütün hepsinin temelinde Allah için bir araya gelme var. Ne mutlu sizlere ne mutlu Bursa'ya diyorum."

Zaman zaman değişik köylerden gelen bu tür davetlere zamanının kısıtlı olduğu için katılamadığını söyleyen Vali Harput; "bu güzelliği birlikte yaşamayı arzu ettik. Allah'ıma şükrediyorum sizlerle beraber olduğumuz için. Bakınız burada biraz önce saydık, belediye başkanımız burada, siyasi partilerimizin başkanları burada, yetkililer, köy muhtarlarımız, hanımlarımız, çocuklarımız burada. Burada büyükler ile küçükler bir arada. Bakın buda çok önemli.

Büyüklerin güzel hareketlerini küçükler burada görüyorlar.Nasıl yaşadığımızın, niçin yaşadığımızın, nerede yaşadığımızın eğer farkında değilsek o zaman ağır bir vebal altındayız, ağır bir mesuliyet altındayız demektir. Ama ben inanıyorum sizler bu işin farkında olan insanlar olarak bir araya geliyor ve her şeyin hatırını vererek yaşıyorsunuz. Bu birliktelik şanlı bayrağımızın gölgesinde kıyamete kadar devam edecektir." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sırrı Süreyya Önder Şahabettin Harput Sedat Yalçın Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title