Haberler

Grammy Ödüllü Mersinli Sanatçı, İskoçya Kraliyet Tiyatrosu'nda

Mustafa Ercan/mersin, (Dha)

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)

MERSİN Devlet Opera ve Balesi'nde görev yapan ve 3 kez Grammy Ödülü alma başarısını gösteren tenor Bülent Bezdüz, Donizetti'nin 'Lucia Di Lammermoor' operasında Sir Edgardo Ravenswood rolü için İskoçya'ya gitti.

Yurt dışı temsillerinin 1997'de İngiltere'de bir master programı çerçevesinde Mozart'ın Lucio Silla Operası'nda oynamasıyla başlayan MDOB sanatçısı Bülent Bezdüz'e, bu kez İskoçya'dan teklif geldi. Müziğin Oscar'ı kabul edilen 44'ncü ve 48'ncü Grammy Ödülleri'ndeki başarısı nedeniyle yurt içinde ve dışında dikkat çeken Bezdüz, mayıs ayından itibaren İskoçya Kraliyet Tiyatrosu'nda John Doyle'nin sahneye koyduğu, Şef Julian Smith'in yönettiği Donizetti'nin Lucia Di Lammermoor Operası'nda Sir Edgardo Ravenswood rolü Edinburg, Glasgoy ve Aberden de sahne alacak. 10 yıldır ABD ve Avrupa'nın bir çok ülkesinden gelen teklifle hem sanatsal eğitimini tamamladığını, hem de mesleğinde kariyerini geliştirdiğini belirten Bezdüz, ''Bu sırada da Kraliyet Operası Govent Garden'da başrol oynayan ilk Türk opera sanatçısı olma sıfatını da elde etmiş oldum. 10 yılda 300'e yakın temsil verdim'' dedi.

VATANDAŞLIK TEKLİFİ ALDIM

Sanatçıların kendi ülkeleri dışında temsillere katılmalarının zorluklarına dikkat çeken Bezdüz, şöyle dedi:

''Dünyada farklılıklar gözetilerek ayrımcılığa gidildiği şu dönemde sanatın birleştirici gücü göz ardı edilmemelidir. İlk zamanlarda benim İtalyan ya da İspanyol olduğumu düşünenler vardı. Ben insanın yaptığı sanatla kendisine ve ülkesine üstün bir sıfat kazandıracağına inananlardanım. Bizim meslekte tanıdığım pek çok artistin aksine, daha fazla kabul görebilmek arzusuyla isim ve kimlik değiştirmeye karşıyım. Şunu unutmamak gerekir Leyla Gencer 'Türklerin Divası' olarak tanındığı ve ülkemizi dünyaya tanıttığında dünyada Türkiye hakkında önyargılar şimdikinden farksızdı. Yurt dışından çeşitli ülkelerden vatandaşlık teklifleri alsam da, birtakım prosedürleri rahatça aşma pahasına kimliğimden ve öz benliğimden daha da önemlisi Atatürk ilkelerinden asla vazgeçemem. Yurt dışında başardıkça 'Ne mutlu Türk'üm diyene' sözünü yaşıyor ve yaşatıyor olmaktan gurur duyuyorum.''

3 GRAMMY ALDI

Bezdüz, Sir Colin Davis yönetimindeki Londra Senfoni Orkestrası eşliğinde seslendirdiği, Berlioz'un 'Truvalılar' adlı operasının kaydında 2 ayrı kategoride 44'ncü Grammy Ödülleri'nde 2 ödüle layık görülürken, Fenton rolünü seslendirdiği Verdi'nin 'Falstaff' operası kaydı ile de 48'nci Grammy Ödülleri'nde 'En İyi Opera Kaydı' ödülüne değer görüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title