Haberler

Google Ideas Ceo?su Jared Cohen: Gelecek Hem Heyecan Verici Hem Korkutucu

Google Ideas CEO'su Jared Cohen: Gelecek hem heyecan verici hem korkutucu Capital ve Ekonomist dergileri tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin ana konuşmacılarından Google Ideas CEO'su Jared Cohen, teknolojideki dönüşümün hem çok heyecan verici hem de çok korkutucu olduğunu söyledi.

Google Ideas CEO'su Jared Cohen: Gelecek hem heyecan verici hem korkutucu

Capital ve Ekonomist dergileri tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin ana konuşmacılarından Google Ideas CEO'su Jared Cohen, teknolojideki dönüşümün hem çok heyecan verici hem de çok korkutucu olduğunu söyledi. Fatih Belediyesi sponsorluğunda gerçekleşen oturumun açılışında Belediye Başkanı Mustafa Demir'de Fatih Belediyesi'nin faaliyetlerini anlattı.

Jared Cohen, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, her neslin bir ya da iki teknolojik icat ile karşı karşıya kaldığını, şimdiki neslin tüm dünyayı değiştiren teknolojik gelişimleri kısa bir sürede deneyimlemeye başladığını söyledi. Bu dönüşümün teknolojinin gideceği noktayı tahmin edilemez bir hale getirdiğini belirten Cohen, "Dönüşüm o kadar hızlı ki gelecek artık hem çok heyecan verici hem de çok korkutucu" dedi.

Cohen, 2000 yılından bu yana internet kullananların sayısının 360 milyondan 2 milyara çıktığı, aynı dönemde 6 milyon kişinin cep telefonu kullandığını, bunun artık milyarlarla ifade edildiği bilgisini verdi. Dakikada yüzlerce youtube videosu yüklendiğini anlatan Cohen, "Google'ın bugün 5 milyon mil yol kaplayacak fotoğrafı bulunuyor. Her gün 1,5 milyonun üzerin android cihaz sisteme dahil oluyor. Tüm bu gelişimler yalnızca 10 yılda gerçekleşti" diye konuştu.

Dünyada 6 milyarı aşkın cep telefonu ile 4,3 milyar diş fırçasının kullanıldığını aktaran Cohen, diş fırçasının cep telefonlarına göre çok ucuz olduğunu, insanların artık sağlıktan ziyade teknolojik aletler almaya karar verdiğini dile getirdi. Cohen, şöyle devam etti:

"Amerika'da nüfusun yüzde 38'i cep telefonunu bırakmaktansa cinsel hayatına son vereceklerini düşünüyor. Amerika'daki insanların bir kısmı da cep telefonlarını bırakmak yerine ayakkabılarını kullanmayacaklarını dile getiriyor. Tüm bu örnekler, teknolojik devrimin gücünü gösteriyor, ama bu devrimin nasıl gerçekleştiğini pek de söylemiyorlar. 'Cep telefonu olmadan yaşayamayız' diye düşünsek de teknoloji için hayatımızı tehlikeye atmayız; fakat bazı ülkelerde durum tam da böyle; Kuzey Kore'de cep telefonu hırsızlığına ölüm cezası verilebiliyor, Google Maps, hayat memat meselesi olabiliyor."

Güçlü sponsor desteği

Başladığı yıldan bu yana ana sponsorluğunu Çelik Motor Filo Kiralama'nın üstlendiği Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin co-sponsorları arasında Avea, Nef, Samsung, Turkcell ve Vodafone bulunuyor. Citibank, Fatih Belediyesi, Global Liman İşletmeleri, Hafele, Integral Forex, Intel, Microsoft, Nutricia, TEB, UnionPay ve Verifone'un oturum sponsoru olduğu Zirve'de Arzum Okka, Doğa Koleji, TAV Havalimanları destek sponsoru olarak yer aldı. Cnbc-e ve Hürriyet'in medya ortakları arasında yer aldığı Zirve'de, etkinlik sponsorları Denizbank, Finansal Kurumlar Birliği, Garanti Bankası Masters, konaklama sponsoru Ağaoğlu, içecek sponsoru ise Uludağ İçecek oldu.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Google Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title