Haberler

Google 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel Doodle hazırladı! Google Doodle nedir? 8 Mart Kadınları Günü hikayesi nedir? Doodle Kadınlar Günü!

Güncelleme:

Google, geleneksel olarak özel günleri, bilim insanlarını, tarihin seyrini değiştiren kişilere özel doodle hazırlamaktadır. 8 Mart 2021'de de Dünya Kadınlar Gününe özel doodle hazırladı. Google 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nüne özel doodle hazırladı! Google doodle nedir? 8 Mart Kadınları Günü hikayesi nedir? Doodle Kadınlar Günü! sizlerle…

Dünyanın en büyük arama motoru Google, 8 Mart 2021 tarihinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel doodle yayınladı. Google'ın hazırladığı doodle'a tıklayınca, Kadınlar Günü için hazırlanan video açılmakta. Google doodle nedir? 8 Mart Kadınları Günü hikayesi nedir? Doodle Kadınlar Günü! sizlerle…

GOOGLE 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL DOODLE HAZIRLADI MI?

Google, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü doodle'a taşıyarak tüm dünyada, öncelikle emekçi kadınlar olmak üzere tüm kadınların kadınlar gününü kutladı. tüm dünyada kutlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne özel olarak yapılan doodle'a tıklayınca, bu güne özel olarak yapılan Google'un hazırladığı 30 saniyelik video açılmaktadır.

DOODLE KADINLAR GÜNÜ! GOOGLE DOODLE NEDİR?

Doodle'lar, Google tarafından Google'ın ana sayfasına koymak amacıyla logoda yapılan eğlenceli değişikliklerdir. Doodle'lar; özel günleri, yıl dönümlerini, ünlü sanatçıları, kaşifleri ve bilim insanlarını anmak amacıyla oluşturulur. Doodle kavramı ilk olarak 1998 yılında şirket henüz anonim şirket halini almadan önce Google'ın kurucuları Larry ve Sergey'in, Burning Man festivaline katıldıklarını göstermek için şirket logosunu değiştirmeleriyle doğdu. Logonun bu değiştirilmiş hali, şirket sahiplerinin -şirket dışında - olduklarını Google kullanıcılarına komik bir şekilde söylemeyi amaçlıyordu. Google bu zaman kadar ana sayfası için yaklaşık 1500 farklı Doodle oluşturdu.

8 MART KADINLARI GÜNÜ HİKAYESİ NEDİR?

ABD'nin New York eyaletinde 40.000 kadın işçisi daha iyi çalışma koşulları istemesi nedeniyle çalıştıkları tekstil fabrikasında 8 Mart 1857 tarihinde grev başlattılar. Çıkan olaylar sırasında polisin kadınlara saldırması ve şiddet uygulaması, ardından kadın işçilerin fabrikaya kilitlenmesi sonrasında çıkan yangından kaçamayan kadın işçiler feci bir şekilde can verdiler. Yaklaşık olarak 120 kadın işçi hayatını kaybetti. Hayatlarını kaybeden kadın işçilerin cenazesine yaklaşık olarak 10.000 kişi katıldı.

1910 yılında Danimarka'nın Kopenhag şehrinde Enternasyonale bağlı kadınlar 8 Mart 1857 tarihinde ABD'de tekstil fabrikasında meydana gelen faciayı anmak için International Women's Day – Dünya Kadınlar Günü önerisini oybirliği ile kabul ettiler. Her sene belirli bir tarihte anmalar yapılmasa da ilkbaharla birlikte anma faaliyetleri yürütülüyordu. 16 Aralık 1977 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından 8 Mart Dünya Kadınları Anma Günü olarak tarihlendirildi.

Türkiye'de ise ilk olarak 1921 senesinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. 1980 darbesi döneminde dört yıl güvenlik gerekçesi ile kutlama yapılmadı. 1984'ten itibaren her geçen gün daha da geniş kitlelerle Türkiye'de kutlanmaya devam etmektedir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Doodle Google Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title