Haberler

Gönül Köprüsü Projesi

Mersin Üniversitesi (Meü) Gazetecilik Bölümü Başkanı Mesut Bulut, " Eğer Birliğimizi, Beraberliğimizi, Kültürümüze Özgü Dayanışmamızı Korumak ve Yaşatmak İstiyorsak 'Gönül Köprüsü' Gibi Projeler Üretmeliyiz" Dedi.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Gazetecilik Bölümü Başkanı Mesut Bulut, " Eğer birliğimizi, beraberliğimizi, kültürümüze özgü dayanışmamızı korumak ve yaşatmak istiyorsak 'Gönül Köprüsü' gibi projeler üretmeliyiz" dedi.

Türk toplumunun eleştirmeyi seven bir toplum olduğunu kaydeden Bulut, çoğu olumlu olayın dahi körü körüne eleştirildiğini söyledi. Eleştirideki amacın doğruyu, güzeli bulmak olduğunu ifade eden Bulut, "Bizler nedense bunu anlamak istemiyoruz ve 'vurun abalıya' anlayışıyla eleştiriyi bir yıkım aracı olarak kullanmaya çalışıyoruz. Son dönemlerde Türkiye'de siyaset ve hukuk yetki savaşı içerisinde olumsuzluklar baş gösteriyor. Ama bütün bu olumsuzluklara rağmen ülkemizde, anlatılması, söylenmesi gereken güzel şeyler de oluyor. Önemli olan, daha iyi olması için eleştirsek dahi bu güzellikleri de görmektir" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaşama geçirilen 'Gönül Köprüsü' projesinin Türkiye'nin doğusundaki çocuklar ile batıdaki, kuzeydeki çocuklarla güneydekileri bir araya getirmeyi, kaynaştırmayı amaçladığını kaydeden Bulut, "Gönül Köprüsü projesi, daha da geliştirilebilmesi yönünde yapıcı eleştirilere açık olsa bile, çok önemli bir projedir. Şu günlerde Hakkari, Ağrı, Kars gibi doğu illerinden Mersin'e gelen ilköğretim öğrencileri, Mersin'deki çeşitli ilköğretim okullarında, kendilerine 2 gün boyunca arkadaşlık ve ev sahipliği yapacak öğrenci çocuklarla buluştular. Bu o kadar basit bir olay değil. Her şeyden önce doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle bu ülkede yaşayan bütün çocuklar bizim çocuklarımızdır, bizim geleceğimizdir ve bu çocuklar kardeştir, arkadaştır" şeklinde konuştu.

Çocukların arkadaşlık, kardeşlik duygularını yaşaması, farklı bir bölgeden arkadaş edinmesi ve oradaki insanların kendilerinden farklı olmadıklarını görmesinin önemine değinen Bulut, "Bu proje sadece çocuklar için değil, çocukları kabul eden aileler için de önemlidir. Başka bir çocuğu sevmek ve onunla gönül ilişkisi kurmak belki de o çocuğun hayatını değiştirecektir. Bu muhteşem projenin hayata geçirilmesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın son yıllarda yaptığı en önemli çalışmadır ve bunun tüm toplum tarafından bilinmesi, desteklenmesi gerekir" dedi.

Birlik ve beraberliğin önemine değinen Bulut şöyle konuştu; "Eğer birliğimizi, beraberliğimizi, kültürümüze özgü dayanışmamızı korumak, yaşatmak istiyorsak bu gibi projelerin daha fazla üretilmesi ve hayata geçirilmesi gerekir. Yoksa, 'Orada bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüzdür' demekle bu işler olmaz." (MUÇ-HK-Y) 12.06.2008 17:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title