Haberler

Üsküdar'da sualtı temizliği için dalış yaptılar

Güncelleme:

Üsküdar'da sualtı temizliği için dalış yaptılar -Denizden telefondan maskeye birçok atık çıkarıldı Üsküdar'da 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde deniz temizliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla su altı temizliği yapıldı.

Üsküdar'da sualtı temizliği için dalış yaptılar

-Denizden telefondan maskeye birçok atık çıkarıldı

İSTANBUL - Üsküdar'da 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde deniz temizliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla su altı temizliği yapıldı. İBB'ye bağlı dalgıçlar, denizin altından cep telefonu, cam şişe, tespih, maske gibi birçok atık çıkardı. Öte yandan, önceki dalışlarda çıkarılan ve etkinlik alanında sergilenen motosiklet, bisiklet, bilgisayar ve fotoğraf makineleri dikkat çekti.

Üsküdar'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSTAÇ (İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret A.Ş.) tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü'ne özel etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında Deniz Yüzeyi Temizlik Teknesi, suyun yüzündeki atıkları temizledi. İBB'ye bağlı profesyonel dalgıçlar, deniz temizliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla dalış yaparak su altı temizliği yaptı. Dalış ekipleri, aramaları sonucunda denizden çoğunluğu cam şişe olmak üzere makas, telefon, çatal, bıçak, maske, tespih gibi atıklar çıkardı. Su altından çıkarılan atıklar etkinlik alanında sergilendi. Öte yandan, önceki dalışlarda çıkarılan ve etkinlik alanında sergilenen bilgisayar, telefon, kask, sis bombası, fotoğraf makinesi, bisiklet ve motosikletler de dikkat çekti.

"Kovıd sürecinde atık oranımız azaldı"

İSTAÇ Genel Müdür Yardımcısı Fatih Hoşoğlu, "Bugün Dünya Çevre Günü. Farkındalık oluşturmak için denizin dibinden atık sergisi yapmayı planladık. Daha önce çıkartılanları da sergi halinde görebiliyorsunuz. Motosiklet ve bisikletten daktiloya tamamı mevcut. Bugün baktığımız zaman genellikle cam şişe, tesbih, kesici aletler var. Kovid sürecinde sokağa çıkma kısıtlaması olduğundan bizim atık miktarımız yüzde 60 oranında azaldı. Bu da gösteriyor ki, bu kirliliğin başlıca sebebi maalesef biz vatandaşlar. Biraz daha özen, hassasiyet gösterirsek bu kirliliği önleyebiliriz" dedi.

"Ummadığımız şeyler var"

Sergilenen atıkları inceleyen Meryem Yakışır isimli bir vatandaş, "Çok üzülüyorum. Ummadığım şeyler var burada. Telefon, laptop. Çok ilginç şeyler var atıkların içinde. Daha çok dikkatli olmamız gerekiyor" diye konuştu. Dalgıçlardan Kubilay Akgür, "Ben 3 tane cep telefonumu çıkardım. Tuşlu telefonlar da vardı" dedi. En çok cam şişe bulduklarını söyleyen dalgıçlar, "Bu sefer daha az atık vardı. Telefonlar, tokalar, makas, tespih vardı" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Dünya Çevre Günü Cep Telefonu Üsküdar Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title