Haberler

Kemal Sunal memleketinde de unutulmadı

Güncelleme:

Kemal Sunal memleketinde de unutulmadı Türk Sinemasının unutulmayan sinema oyuncusu Kemal Sunal, vefatının 20. yılında memleketi Malatya'da da anıldı.

Kemal Sunal memleketinde de unutulmadı

MALATYA - Türk Sinemasının unutulmayan sinema oyuncusu Kemal Sunal, vefatının 20. yılında memleketi Malatya'da da anıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kültür Evi'ndeki Kemal Sunal Sanat Odasın da gazetecilere açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Sunal'ın Türk dünyasının yetiştirmiş olduğu en büyük sanatçılardan biri olduğunu ifade etti.

Kemal Sunal'ı ölümünün 20. yılında sevgi, saygı ve rahmetle yad ettiklerini belirten Gürkan, "Türk Sinemasının ve Malatya'mızın medar-ı iftiharı olan Kemal Sunal'ın aramızdan ayrılışının 20. yılı münasebetiyle hüzünlü ve buruk bir durumdayız" dedi.

Başkan Gürkan konuşmasında şunlara yer verdi:

"Kemal Sunal, filmlerdeki espri, jest ve mimikleri ile kullandığı kelime ve telaffuzlarıyla Türkiye'nin her kesiminden büyük beğeni alan bir sanatçımızdır. Kemal Sunal'ın esprileri ve Türkiye'de kabul görmesi Malatya kültürünün ne kadar engin bir kültür olduğunun en temel göstergelerinden biridir. Biz Malatya'yı tarif ederken Malatya insanlık medeniyetinin başladığı Anadolu'yu Anayurt yapan destan şehir diye tarif ediyoruz"

Malatya'nın birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ifade eden Gürkan, "Bu insanlardan biri de aramızdan 20 yıl önce ayrılan Kemal Sunal'dır. Kemal Sunal filmlerde almış olduğu rollerle Türkiye'de kabul görmüş bir sanatçı olarak karşımıza çıkmaktadır. Kemal Sunal'ın filmlerini sinemadan çektiğiniz zaman Türk Sineması öksüz ve yetim kalır. Türk Sineması 20 yıldır öksüz ve yetimdir. Kemal Sunal'ın yapmış olduğu espriler güldürürken düşündüren esprilerdir. Kemal Sunal her filminde bir mana, bir mesaj vardır. Kemal Sunal'ı rahmet minnet ve şükranla yad ediyoruz.

Kemal Sunal'ın aziz hatırasını yaşatma noktasında Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen gayret ve çabayı göstermekteyiz. Kemal Sunal dünya sinemasında yaptığı hayat filminde rolünü güzel oynadı. O rolde bize hep örnek oldu. Biz de oynadığımız hayat rolünde örnek olmalıyız." diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kemal Sunal Malatya Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title