Haberler

"Zirve Gençlik Kampı" Sarıkamış'ta Başladı

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanlığını tarafından hayata geçirilen 'Gençlik Kampları'ndan bu yıl ilk defa Sarıkamış'ta "Zirve Gençlik Kampı" düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığını tarafından ücretsiz olarak hayata geçirilen 'Gençlik Kampları'ndan bu yıl ilk defa Sarıkamış'ta "Zirve Gençlik Kampı" düzenlendi.

Zirve Gençlik Kampı öncesinde düzenlenen törene; Kars Valisi Eyüp Tepe, Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Demir, Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Gürsel Polat ile daire amirleri ve gençler katıldı.

Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen törende konuşan Kars Valisi Eyüp Tepe, öncelikle bu kadar genci burada Sarıkamış'lı olarak, Kars'lı olarak ağırlamaktan ve ev sahipliği yapmaktan son derece mutlu olduğunu kaydetti.

Gençlik Spor Bakanlığının bu sene Sarıkamış şehitleri anma etkinliklerine geniş katılımla büyük destek verdiğini belirten Eyüp Tepe; "Bu etkinliklerdeki yürüyüşte sayın bakanımızla birlikte bu kamp konusunu konuşmuştuk. Allah-u Ekber dağları milli parkında, Sarıkamış Milli parkında böyle bir kampın çok anlamlı olacağını, bu günlere kolay gelmediğimizin gençlerimiz tarafından daha iyi anlaşılacağı yönünde sayın bakanımızın düşüncesi oldu ve bizde sayın bakanımıza bu manada müteşşekiriz" dedi.

Kars Valisi Eyüp Tepe; "Sizler bu konuda ilk oldunuz. Böylece bu kampı başlatmış olduk. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu kampımız Gençlik ve Spor Bakanlığımızın çabalarıyla devam edecek. Tabi bizim içimizde beraber olma birlikte olma düşüncesi hep olmuştu. Zaman zaman arkadaşlarla kültür turları doğa turları yapmıştık ama bu kadar kapsamlı ve doyurucu bir program yaşamamıştım. Ümit ederim bu kamp amacına uygun olur. Birliğimizi beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirir. Antalya'dan,Hatay'dan Erzurum'dan Van'dan gelen kardeşlerimizi tek tek tebrik ediyor hoş geldiniz diyorum" diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür yardımcısı Hüseyin Demir ise, ecdadımızın vatanını koruma uğruna şehit olduğu böyle doğa harikası bir şehirde Sarıkamış'ta olmanın heyecanını yaşadıklarını vurguladı.

Demir; "Sayın bakanımız Suat Kılıç bey bu heyecanı sizlerden önce burada yaşadı. Şu anda kendisi aramızda yok ama selamlarını getirdim. Bu kampın burada olması, bütün gençlerin buraları tanıması Sarıkamış şehitleri anma etkinliklerinde ortaya çıktı. Bizim bakanlık olarak hedeflerimizden bir tanesi mazisini bilmeyen gençlik, geleceğini bilemez. Yönünde çalışmalar yapmak. Bize atalarımızdan kalan tarihi mirası idrak etmemiz doğrultusunda bu tür kampların çok faydalı olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardın Vali Eyüp Tepe ve beraberindekiler kampa katılan gençlerle hatıra fotoğraf çektirdiler.

İlk defa düzenlenen "Zirve Gençlik Kampı" 14 Ağustos -5 Eylül tarihleri arasında 5 er gün 4 dönem olarak,2 dönem kız,2 dönem erkek olmak üzere 1000'e yakın gencin katılımıyla tamamlanacak. Kamp süresince sportif, sanatsal faaliyetlerle tarihi ve turistik yerler gezilecek. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title