Haberler

Genç Fenerbahçeliler Taraftar Grubunun Lideri Sefa: Gerekirse Gfb'yi Lağvetmeyi Düşünüyoruz

Fenerbahçe'nin 14 Şubat Çarşamba Günü UEFA Kupası 3. Tur İlk Maçında Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Oynanan Az Alkmaar Maçında Çıkan Olayların Ardından İsmi Gündeme Gelen, Fenerbahçe'nin En Büyük Tribün Grubunun Başındaki İsim Sefa (Nihat Özpolat) Dha'ya Açıklamalarda Bulundu.

Fenerbahçe'nin 14 Şubat Çarşamba günü UEFA Kupası 3. tur ilk maçında Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan AZ Alkmaar maçında çıkan olayların ardından ismi gündeme gelen, Fenerbahçe'nin en büyük tribün grubunun başındaki isim Sefa (Nihat Özpolat) DHA'ya açıklamalarda bulundu.

Genç Fenerbahçeliler (GFB) gurubunun bir tribün grubundan ziyade sivil toplum örgütü olduğunu söyleyen Sefa, "GFB, Türkiye'deki en üst seviyedeki insanında en alt seviyedeki insanında Fenerbahçe aşkı için buluştuğu bir nokta. Grubumuzda Türkiye'de sayılı zengin insanların olduğu kişilerde var. Ayakkabı boyacısı da var. Aslında sivil toplum örgütüyüz. 71 ilde temsilciliğimiz var. Bizim tribünde herkes eşit. Şu anda en büyük taraftar grubuyuz" dedi.

AZ Alkmaar maçında tribünde yaşanan olaylarla ilgili olarak ise Sefa, "AZ maçında neler olduğunu bizde anlamadık. Hayal gibiydi. Fenerbahçe taraftarı birbirine gerdi. Bir anda bıçaklar ile saldırıldı. Bizim için kamuoyunda gündem değişti. Hikayeler üretildi. 300 bin dolar rant varmış dediler. İnsanların bize olan sevgisini bitirmeye çalışıyorlar. Esenler grubu diye bir şey yok. Bunlar bize karşı bir oluşum. Esenler derneği vara ama onlarla ilişkilerimiz zaten iyi. Bu insanlar, bazı kesimlerden aldıkları destekle bize karşı bir oluşum içindeler. Madem taraftar grubular, niye Telsim tribününe girmiyorlar. Bun da art niyet aramak lazım" diye konuştu.

GFB lideri, gerekirse GFB'yi lağvedebileceklerini de ifade ederek, "Akan kan herkese sıçrıyor. Vicdan azabı var, vebal var. 1 kardeşimizin kanı 100 kupadan daha değerli" şeklinde konuştu.

GFB'nin Başkan Aziz Yıldırım ile problemler yaşadığının hatırlatılması ile ilgili ise Sefa, "Başkanımız camiamızın başkanı. Kendisiyle aramız iyiydi ama bazı insanlar başkana gidip bizi kötülüyorlar ve prim yapıyorlar. Biz başkanımız için pankart açtık, istifa ettiği için geri dönmesi için yürüyüş yaptık. Bir ay önce başkan ile görüştüm. Olay çıkmasın falan dedi. Birlik beraberlik mesajı verdi" dedi.

Sefa, ayrıca maça girmesinin de yasak olduğu ancak kendisinin mağdur edildiğini altını çizerek, "Maça girmem yasak. Geçen sene Manisa'da dayak yedim diye yasak. Orada dayak yedim mağdur olduk" diye konuştu.

Taraftar grupları kulüplerden destek görüyor mu sorusuna ise GFB lideri, "Hepsi destek veriyor. Hala destek veriyorlar. Bizim grubumuz destek görmüyor. Biz görmüyoruz. Bizim farkımız da bu zaten" ifadelerini kullandı.

AZ Alkmaar maçında tribünde bulunan Üniversiteli Genç Fenerbahçeliler Başkanı Berkin Celayir ise "Maç başladıktan sonra 1-2-3 deyip omuz omuza tezahürata başlıyoruz. Maç başladı ve bize bıçaklar ile saldırdılar. 14 Şubat Sevgililer Günü olduğu için tribünde erkekli kızlı gruplar vardı. Şiddet bitti diye düşündük. Tribüne bayanları da getirmiştik. Bıçakların çekilmesiyle ürktük, geriye çekildik. Daha sonra Sefa Ağabeye haber verdik. Dışarıdaydı. Kendisi tribüne gelip bizleri dışarı çıkardı" dedi.

Celayir, GFB'nin 2000 yılında kurulduğunu ve amaçlarının tribündeki şiddeti önlemek olduğunu ifade ederek, "Bunun için gelir düzeyi yüksek insanları bünyemize kattık. Üstümüze çok gelindi. Hep Fenerbahçe'nin menfaati için sustuk. Bizim için önemli olan Fenerbahçe. Ligde oynanan Bursaspor maçında bir olay yaşadık. Tüm gruplar Migros'ta buluştu. Bütünlük sağlanması amacıyla toplanıldı. Ama bu olay için bu maç özellikle seçildi. Bütün grupların olduğu bir ortamda tribünün karışması birilerinin ekmeğine yağ sürecekti. Böyle de oldu. Sonrasında yine sustuk. Tribünde yeni bir yapılanma vardı. Son üç senedir bir olay yaşanmıyor. Tribünlerimizde küfür ve şiddet olayları da son bulmuştu" diye konuştu.

Bu arada Fenerbahçe taraftarları da tribünde yaşanan şiddet olaylarından yakınırken, bu olayların bir an önce sonlandırılması gerektiğini ifade ettiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title