Haberler

Gediz'den Kısa Kısa

Gediz ilçesinde, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi kurulması için çalışma başlatıldı.

Gediz ilçesinde, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi kurulması için çalışma başlatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık İşleri Daire Başkanı Nezir Kahraman, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi kurulması planlanan Gediz'de incelemelerde bulundu.

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya ile birlikte Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'nu makamında ziyaret eden Kahraman, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve ilçenin eğitim konuları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

İl Genel Meclisi üyeleri Hayri Öztürk, Halil İbrahim Karahan, Suat Bilgili, Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinin hazır bulunduğu ziyaret sonrası Kahraman'a, Kaymakam Çorumluoğlu tarafından çini vazo hediye edildi.

Kahraman daha sonra Umurbey Mahallesi'nde bulunan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunun eski binasında açılması planlanan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi için incelemeler yaptı.

-ÇİFTÇİLERE MODERN BAĞCILIK DESTEĞİ

(FOTOĞRAFLI)

Gediz İlçe Tarım Müdürlüğü, çiftçilere modern bağcılık kapsamında asma fidanı, ceviz fidanı ve çilek fideleri dağıtarak destek verecek.

İlçe Tarım Müdürü Ali Cihan Ulusoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce modern meyvecilik projesi kapsamında yarı bodur elma, armut ve kiraz bahçeleri kurarak 23 çiftçiyi yüksek verimli ve kaliteli meyve bahçesi sahibi yaptıklarını hatırlattı.

Sürdürdükleri projenin ikinci bölümü olan modern bağcılık çerçevesinde de asma ve ceviz fidanlarıyla çilek fideleri dağıtarak 24 çiftçiye modern bağcılık ve meyvecilik desteği vereceklerini ifade eden Ulusoy, şunları kaydetti:

"Üzümlü, Gökler, Eskigediz, Akçaalan beldeleri ile Aksaklar, Polat, Samralar, Yağmurlar köyleri ve merkezde olmak üzere toplam 24 çiftçimize asma fidanı, ceviz fidanı ve çilek fideleri dağıtılacak. Bu projede Red Globe- Alfonse çeşidi 4 bin asma, Chandler- Franquetta çeşidi 500 ceviz fidanı ve Kabarla çeşidi 82 bin 500 çilek fidesi dağıtacağız. 96 dekar alanda fidan ve fide dikimi yapılarak modern bağcılık ve meyveciliği yaygınlaştıracağız."

-DEPREMDE ÖLENLER İÇİN MEVLİT OKUTULDU

(FOTOĞRAFLI)

Gediz ilçesinde, 28 Mart 1970'de meydana gelen depremde hayatını kaybeden 1086 kişi için mevlit ve dualar okutuldu, vatandaşlara pilav dağıtıldı.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, yaptığı açıklamada, depremin üzerinden 41 yıl geçmesine rağmen acıların hala unutulmadığını, hayatını kaybeden vatandaşlar için her yıl olduğu gibi bu yıl da Ulu Camide mevlit okutulduğunu bildirdi.

Mevlide kalabalık bir katılımın olmasından memnuniyet duyduklarını ifade eden Saraoğlu, "Allah bu millete tekrar böyle acılar yaşatmamasın diye dua ediyor ve depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

Depremde büyük kayıplar yaşanan Kayaköy beldesinde de belediye ve belde halkı tarafından anma töreni düzenlendi.

Kayaköy Belediye Başkanı Erdoğan Dirican, törende yaptığı konuşmada, 28 Mart 1970'te Gediz ve çevresinde meydana gelen şiddetli depremde 1086 kişinin öldüğünü, 1250 kişinin yaralandığını ve 9 bin 456 binanın yıkıldığını anımsattı ve aynı acıların bir daha yaşanmamasını diledi.

Daha sonra belde camisinde mevlit okunarak dualar edildi ve vatandaşlara tavuklu pilavla ayran ikram edildi.

-BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

(FOTOĞRAFLI)

Kütahya ili genelinde yapılan "Başarı Kazanım ve Değerlendirme Sınavı"na Gediz ilçesinden katılarak dereceye giren öğrenciler, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu tarafından ödüllendirildi.

Çorumluoğlu, Kaymakamlıktaki törende, başarının tesadüf olmadığını, düzenli ve planlı çalışmanın başarıyı artırdığını söyleyerek, "Sizler başarılarınızla kendi hayatınıza yön verirken ilçemizin de gururu olacaksınız. Sizlerden her zaman bu çalışma temponuzu kaybetmeden başarı bekliyoruz ve aynı zamanda tüm arkadaşlarınıza örnek olmanızı istiyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından il birincileri Akçaalan Hacı Fatma Çoban İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Cihangir Pınarbaşı ve 1 Eylül İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Gülden Önder, il dokuzuncusu 1 Eylül İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Halil Çağrı Bilge, dereceye giren Kız Meslek Lisesi öğrencileri Yeşim Acı, Bahar Bilge Tekin, Gamze Taşkın, Hacer Yazar ve Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Fatma Kübra Altınay'a, Çorumluoğlu tarafından resim, video ve müzik oynatıcı dijital çerçeve hediye edildi.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title