Haberler

Geçmişin İzinde Bir Gün

Çorum İl Merkezindeki İlköğretim Birinci Sınıfında Okuyan Öğrenciler Belirli Bir Program Çerçevesinde Müze Ve Kütüphaneleri Gezeceklerdir.

Çorum il merkezindeki ilköğretim birinci sınıfında okuyan öğrenciler belirli bir program çerçevesinde müze ve kütüphaneleri gezeceklerdir. Öğrenciler müze ve kütüphaneleri bir bütün olarak tanıyacak. Gezilerde elde edecekleri bilgiyi davranışa dönüştürecekler.

Millî Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, il Özel İdaresi işbirliği ile hazırlanan "GEÇMİŞİN İZİNDE BİR GÜN" adlı proje kapsamında eğitim faaliyetleri başladı. "Geçmiş gelecek içindir."sloganı ile yola çıkan proje ile ilköğretim birinci sınıf öğrencileri halk kütüphaneleri ile müzede bir gün eğitim alacaklar. Böylece çocuklar küçük yaşta kütüphane ve müzeler ile tanışacak, yaparak yaşayarak öğrenme imkanı bulacak.

Millî tarihimizi ve millî kültürümüzü bilen ve onları geleceğe taşıyacak bireyler yetiştirmek.

Öğrencilerin yaşadıkları şehrin tarihî mirası hakkında yeterli bilgiye sahip olmalarını sağlamak.Tarihi ve kültürel değerlerimizi tanımak ve tanıtmak.Tarih, kültür ve kitap konusunda öğrencilerde farkındalık oluşturmak.Tarihimize, kültürümüze ve kitaba saygıyı öğretmek.Kültürel, sanatsal faaliyetlere karşı bir duyarlılık oluşturmak.Kitaplara ve okumaya olan ilgiyi küçük yaştan itibaren arttırmak.Kütüphaneleri ve müzeleri tanıtıp okuma alışkanlığında sürekliliği sağlamak gibi amaçlar doğrultusunda başlatılan proje ilk adım olarak il merkezindeki

Türkiyem İlköğretim Okulu, Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu, Toprak Sanayi İlköğretim Okulu, Hürriyet İlköğretim Okulu, YİBO, 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Yumurta İlköğretim Okulu, 80. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Yunus Emre İlköğretim Okulu, İsmail Kakaç İlköğretim Okulu, Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu 1.sınıf öğrencilerini kapsıyor. Projenin önümüzdeki yıllarda yaygınlaştırılacağı belirtildi.

İl Millî Eğitim Müdürü Aytekin Girgin; "Öğrencileri yaşadıkları şehirden haberdar etmek.

Yaşayarak öğrenme ortamı oluşturmak.Öğrencilerin tarih, kültür , kitap ve okuma bilincini geliştirmek.Öğrencilerin yaşayarak öğrenme becerilerini geliştirmek.Kitap konusunda bir farkındalık oluşturarak, okuma alışkanlığında sürekliliği sağlamak." hedefi ile böyle bir proje yaptıklarını söyledi. Projemize destekleri için sayın valimize ve proje ortaklarımızdan İl Özel İdaresi Sekreteri sayın Yakup Keleş beye ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru'ya teşekkür ediyorum dedi.

Projede taşıma maliyetinin İl Özel İdaresince karşılanacağını belirten İl Millî Eğitim Müdürü Aytekin Girgin; " Öğrencilerin yaşadıkları şehrin kültürel mirasını daha iyi tanımış olması.Tarihî - kültürel mirasımız ile kitap ve okuma kıymetini daha iyi anlaşılması. Kültürel, tarihî, kitap ve okumaya karşı bir farkındalığın sağlanması.Yaşadıkların şehrin tarihî- kültürel dokusundan haberdar olunması.

Yeni eğitim öğretim anlayışına uygun yaparak, yaşayarak, araştıran ve sorgulayan bireylerin yetiştirilmesi.Öğrencilerin güven duygusunun gelişmesi.Öğrencilerde tarih , kültür, kitap , okuma alışkanlığı ve milli değerlere karşı bir hassasiyetin gelişmesi.Müze ve kütüphaneleri tanımaları" sağlanmış olacak ki bu hedef ve çıktılar öğrencilerimizin yaşamlarında kalıcı izler bırakacak ve istendik yönde davranış değişiklikleri meydana getirecektir. dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title