Haberler

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey Açıklaması

Asım Güzelbey, Kardeş Şehir İlişkileri Kapsamında Kültürel, Sosyal ve Ekonomik Anlamda Birçok İşbirliklerine İmza Attıklarını Bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 2005 yılında Suriye'nin Halep şehri ile başlayan kardeş şehir ilişkileri kapsamında kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda birçok işbirliklerine imza attıklarını bildirdi.

Güzelbey, Suriye Dostluk Derneği tarafından Zirve Üniversitesi konferans salonunda Türkiye-Suriye Dostluk Haftası dolayısıyla düzenlenen bilgi şöleninde, 2005 yılında Suriye'nin Halep kenti ile başlayan diyalogları çerçevesinde düzenledikleri kültürel ve sosyal etkinliklerle birbirine tarihten bağlı olan iki kardeş ülkenin halkları arasında yakınlaşma başladığını ve bu yakınlaşmanın vizelerin kaldırılmasının ardından büyük bir ilerleme kaydettiğini belirtti.

Halep şehri ile birçok alanda deneyim paylaşımında bulunduklarını dile getiren Güzelbey, şunları kaydetti:

"2005 yılında Suriye'nin Halep şehri ile başlayan kardeş şehir ilişkileri kapsamında kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda birçok işbirliğine imza attık. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak hem kentimizde hem de Halep'te deneyimlerimizi aktardığımız çalıştaylar düzenledik. Bu süreçte tabi ki biz de Halepli meslektaşlarımızdan çok şey öğrendik. Özellikle tarihi ve kültürel miras açısından zengin bir potansiyele sahip Halep'in bu deneyimleri bize farklı bakış açıları kazandırdı.

Bu ilişkilerde, Türkiye'nin bölgede sıfır sorun politikası çerçevesinde sürdürdüğü girişimlerin çok büyük etkisinin oldu. Gaziantep-Halep arasında hazırlanan Hızlı Tren Projesi iki şehir arasındaki daha önce 1,5 saat olan seyahat süresini 35 dakikaya düşürecek."

Güzelbey, iki kardeş ülkenin halkları arasındaki diyaloğun güçlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti, vizelerin kalkması konusundaki gelişmelerin ilerleyen süreçte geçişlerin nüfus cüzdanı ile yapılabilir hale gelmesinin en büyük arzuları olduğunu vurguladı.

Etkinlikte, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e Türkiye-Suriye ilişkilerine Gaziantep-Halep Kardeş Şehir ilişkileri çerçevesinde yaptığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title