Haberler

Gaün'de Dünya Şizofreni Günü Programı

GAÜN Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde "Dünya Şizofreni ile Mücadele Günü" kapsamında program gerçekleştirildi.

GAÜN Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde "Dünya Şizofreni ile Mücadele Günü" kapsamında program gerçekleştirildi.

Gaziantep Şizofreni Hastaları ve Yakınları Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen programda şizofreni hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla konuşmalar yapıldı. Gaziantep Vali Yardımcısı Cengiz Ayhan program ile ilgili, "Ülkemizde birçok şizofreni hasta mevcut. Farkındalığın arttılması yönünde böyle çalışmaları çok önemli görüyorum. Dünya'da son 50 yılda hem çevresel faktörler, hem hava şartları, hem diğer faktörler göz önünde bulundurulduğunda birçok farklı ve yeni hastalıkların ortaya çıktığını görüyoruz. Hastalıklar ortaya çıktıktan sonra, hastalıkla ilgili farkındalık oluşturmak önemli bir husustur. Bu anlamda çalışmalar yapan hekimlerimize, derneklere, sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerimi iletiyorum" dedi. Gaziantep Şizofreni Hastaları ve Yakınları Dayanışma Derneği Başkanı Serpil Acıoğlu ise, "Biz şizofreni hastalarının toplumda dışlanmışlığına, hasta yakınlarının çaresizliğine çare olmak ve farkındalık oluşturmak için empati yapıyoruz. Yeterli seviyede farkındalık oluşturmayı amaçlayarak bu yola çıktık. Şizofreni hastalığının diğer hastalıklar gibi kabul edilmesi gerekmektedir. Böyle kabul edildiği sürece şizofreni hastaları toplumsal alanda onore olacak ve hasta yakınlarının toplumdaki yanlış algısından kaynaklanan çekingenliği ortadan kalkacaktır. Tüm problemleri aşmanın en önemli yolu farkındalık oluşturmaktır. Bu farkındalık ise empati yaparak elde edilecektir. Bu empati hareketimize destek sağlayan herkese de teşekkürlerimi iletiyorum" ifadelerine yer verdi.

Programa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Özbey Tan, Zihinsel Engellileri Koruma Derneği Başkanı Kemal Küçükcan, GAÜN Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hekimleri ve çalışanları, şizofreni hasta ve hasta yakınları katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep şizofreni Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title