Haberler

Galatasaray Lisesi'nin 530. Kuruluş Yıl Dönümü

Galatasaray Lisesi'nin 530.kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında, 1961 yılı mezunlarının madalyalı berat töreni düzenlendi.

Galatasaray Lisesi'nin 530. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında, 1961 yılı mezunlarının madalyalı berat töreni düzenlendi.

Beyoğlu'ndaki Galatasaray Lisesi'nin Tevfik Fikret Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Galatarasay Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, 1961 yılında Galatasaray Lisesi'nden 89 öğrencinin mezun olduğunu ve bugün bunlardan 64'ünün törene iştirak ettiğini belirtti.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı ile Galatasaray Eğitim Vakfı'nın birçok öğrenciye burs desteğinde bulunduğunu dile getiren Kıraç, Galatasaray Lisesi mezunu olmanın büyük bir gurur verdiğini söyledi.

Kıraç, "Bu çocuklar, Türkiye'nin en kaliteli çocukları. Vakıf olarak bu öğrencilere verdiğimiz desteği devam ettireceğiz" dedi. Kıraç, Galatasaray Lisesi'nin vefat eden mensuplarına da rahmet diledi.

Galatasaray Lisesi Müdürü Meral Mercan da, Galatasaray Lisesi mezunlarının aydın düşüncelere sahip insanlar olduğunu ve buradan mezun olanların, edindikleri bilgi birikiminin yaşamlarını şekillendirdiğini anlattı.

Mercan, lise mezunlarının Türkiye'nin en seçkin mevkilerinde görev yaptığını kaydederek, Galatarasay Lisesi mezunu olmanın büyük bir övgü kaynağı olduğunu belirtti.

Galatasaraylılar Derneği Başkan Vekili Betül Güntürkün de kuruluşunun üzerinden 530 yıl geçen Galatasaray Lisesi'nin birçok sadrazamın ve şehzadenin eğitim gördüğü bir kurum olduğunu dile getirekek, son 47 yılda ise okula kız öğrencilerin kabul edildiğini söyledi.

Güntürkün, bu eğitim kurumundan mezun olanların, Türkiye'nin kültür sanat, siyaset, akademi ve birçok saygın alanında önemli görevlere geldiğini belirtti.

-Özhan Canaydın anısına ödül-

Konuşmaların ardından bu yıl ilk defa düzenlenen "Özhan Canaydın Spor Ödülleri" eski Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın eşi Asuman Canaydın tarafından sahiplerine verildi.

Buna göre, "Türkiye'nin En Başarılı Amatör Sporcusu" kategorisinde milli atlet Fatih Avan, "GSK En Başarılı Amatör Takımı" kategorisinde "GSK Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı", "GSU En Başarılı Amatör Sporcu" kategorisinde İdil Pınar Halefoğlu, "Galatasaray Lisesi En Başarılı Amatör Takımı" kategorisinde Galatarasay Lisesi Rugby Takımı" ödüle layık görüldü.

Ödüllerin dağıtımının ardından liseden 1961 yılında mezun olanlara madalya ve beratları Galatasaray Lisesi Müdürü Meral Mercan tarafından verildi.

Bu arada bu akşam düzenlenecek törende, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bill tarafından Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç'a Fransız Liyakat Nişanı olan "Legion d'Honneur Commandeur" belgesi verilecek.

Törene, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren ile lise mezunları katıldı.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title