Haberler

Fransız Piyanist ve Besteci Blet'ten Suç Duyurusu

FİLİZ KINIK - Fransız piyanist ve besteci Stephane Blet, Afrin Operasyonunda Türk askerine destek olmak amacıyla konser verdiği için, Yahudiler ve PKK sempatizanları tarafından sosyal medya üzerinden ölümle tehdit edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

ALİ CEVAHİR AKTÜRK - FİLİZ KINIK - Fransız piyanist ve besteci Stephane Blet, Afrin Operasyonunda Türk askerine destek olmak amacıyla konser verdiği için, Yahudiler ve PKK sempatizanları tarafından sosyal medya üzerinden ölümle tehdit edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Anadolu Adalet Sarayı'na gelen Stephane Blet, hazırladığı suç duyurusu dilekçesini Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu.

Dilekçesinde, Fransız vatandaşı ve tanınmış bir piyanist olduğunu belirten Blet, Mehmetçiğin Afrin Operasyonunda moral ve motive olması için Türkiye lehine konser verdiğini, televizyon programlarına katıldığını anlattı.

Blet, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın övgülerine dahi konu olmuş biriyim. Ancak, Fransa, İsrail, Amerika ve Türkiye'de bulunan Yahudiler ve PKK sempatizanları tarafından Facebook, Instagram ve Twitter hesapları üzerinden beni ve ailemi ölümle tehdit, hakaret ve hedef göstermek amacıyla birçok yazılı ve video paylaşımları yapılmış olup, can güvenliğim tehlikededir." ifadelerini kullandı.

Bu hesapları kullanan kişilerin kendisini ölümle tehdit ettiğini, hakarette bulunduğunu ve hedef gösterdiğini savunan Blet, 11 Aralık 2018 tarihinden itibaren yapılan söz konusu paylaşımları da dilekçesi ile birlikte savcılığa delil olarak sundu.

Stephane Blet, söz konusu hesaplar üzerinden paylaşım yapanların tespit edilerek gerekli soruşturmanın yapılmasını ve bu kişilerin cezalandırılmasını istedi.

"Birkaç aydır bir cehennemi yaşıyorum"

Suç duyurusuna ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Blet, şikayet için adliyeye geldiğini belirterek, "Birkaç aydır bir cehennemi yaşıyorum. Çünkü aynı zamanda PKK beni öldürmek istiyor. Fransa'da ve İsrail'de bulunan 'Ultra Siyonist' gruplar var ve tabi 'Anti Siyonist' olduğum ve Filistinliler adına çok konser verdiğim için beni öldürmek istiyorlar." dedi.

Annesine yönelik de ölüm tehditleri olduğunu söyleyen Blet, şunları söyledi:

"Her gün sosyal medya üzerinde korkunç mesajlar paylaşıyorlar. Artık daha beter oldu. 'Aa İstanbul'da yaşıyor, konser veriyor, ona gideceğiz, onu öldüreceğiz' şeklinde her gün devam ediyorlar. Örnek olarak, Afrin Operasyonu için destek verdim. Türkiye'de ve Fransa'da Türk askerleri için konserler verdim. Sonra Filistinliler için konser verdim ücretsiz. Bunun için kabul etmiyorlar ve beni öldürmek istiyorlar. Ama bu yeni değil, her gün daha beter oluyor. Benim 86 yaşında annem var. Ona her gün telefon ediyorlar, onu öldürmek istiyorlar. Üç defa numarasını değiştirmiş ama devam ediyorlar. Her gün beter oluyor. Bunun için bir şeyler yapmam gerekiyor artık."

Stephane Blet, bu kişilerin kendisini Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal medya hesapları üzerinden tehdit ettiklerini dile getirerek, "Fransa'da bir şey yapmıyorlar. Çünkü maalesef Cumhuriyetimiz PKK'yı destekliyor, şaşırmıyorum." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Blet'in suç duyurusu üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, "suç örgütünün isimlerini kullanarak tehditte bulunmak" suçundan soruşturma açtı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title