Haberler

Fransa ve Almanya'dan Türkiye'ye küstah Doğu Akdeniz tehdidi: Maksimum sertliği göstermeye hazırız

Güncelleme:

Avrupa Birliği'nin Doğu Akdeniz konusunda Yunanistan'a diyalog çağrısında bulunmasının ardından Almanya ve Fransa'dan yaptırım tehdidi geldi. İki ülkenin Dışişleri Bakanları, "Türkiye'ye yaptırımlar dahil olmak üzere maksimum sertliği göstermeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Son dönemde Türkiye ile Yunanistan arasında artan Doğu Akdeniz krizi için Avrupa Birliği'nden "diyalog" çağrısı gelirken, Fransa ve Almanya Dışişleri Bakanları, Türkiye'ye yaptırım tehdidinde bulundu. Fransız Bakan Jean-Yves Le Drian, Türkiye'ye yaptırımlar dahil olmak üzere maksimum sertliği göstermeye kararlı olduğunu belirtirken, Alman Bakan ise "Yunanistan'ın egemenliğini savunacağız" dedi.

"MAKSİMUM SERTLİĞİ GÖSTERMEYE KARARLIYIZ"

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ve Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Fransa'nın başkenti Paris'te Avrupa'da görev yapan Fransız büyükelçilerine açıklamalarda bulundu.

Fransa ve Almanya'dan Türkiye'ye küstah Doğu Akdeniz tehdidi: Türkiye'ye maksimum sertliği göstermeye hazırız

Fransız Bakan, "Avrupa, Türkiye'nin saldırgan politikasıyla yüzleşmek için ortak hareket etmeli. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye bir devletin, denizcilik alanını ihlal eden pozisyonu kesinlikle kabul edilemez. AB diyaloğa hazır, ancak, gerekirse Türkiye'ye yaptırımlar dahil olmak üzere maksimum sertliği göstermeye kararlı" ifadelerini kullandı.

"YUNANİSTAN'IN EGEMENLİĞİNİ SAVUNACAĞIZ"

Alman Bakan Maas ise, "Akdeniz'deki krizden çıkmanın tek yolu diyalog. Akdeniz'in istikrarsızlaşmasını kabul etmiyoruz. Yunanistan'ın egemenliğini savunacağız" dedi.

AB'DEN DİYALOG ÇAĞRISI

Öte yandan Avrupa Birliği ise, bölgede tansiyonun düşürülmesi için Yunanistan'a diyalog çağrısı yaptı. AB'den yapılan açıklamada, "Tansiyonu yükseltecek tek taraflı eylemler yerine Türkiye ile diyaloğa ihtiyaç var" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Doğu Akdeniz Türkiye Almanya Fransa Haberler

500

Yorumlar (102)

ÇOK BİLMİŞ KIZ ASLI:

BU ÜLKEYİ SON 2-3 YILDIR YÖNETEN BEN OLSAYDIM ŞİMDİ YE KIBRIS VE ERMENİSTAN İLE SORUNLARI ÇÖZMÜŞ İSRAİL VE MISIR İLE İYİ İLİŞKİLERİ OLAN DOĞU AKDENİZ DEKİ GAZ ORTAKLIĞININ İÇİNDE OLAN BİR TÜRKİYE OLURDU. EKONOMİ DAHA KÖTÜ OLAMAZDI. İMAM HATİPLERİN SAYISINI AZALTIR FEN LİSELERİNİN SAYISINI ARTIRIR GELECEĞE YATIRIM YAPARDIM LİSELERDE BİLGİSAYAR PROGLAMA DİLLERİ, ALGORİTHM, YAPAY ZEKA GİBİ DERSLER İLE ÖĞRENCİLERİN PROPLEM ÇÖZME YETENEĞİNİ GELİŞTİRİR VE GELECEK TEKNOLİJİLERİ ÜRETMEYE HAZIRLARDIM.

26
57
yanıtYanıtla
erdal:

çok bilmişsiniz ama hiç birşey bilmiyorsunuz cahilliğiniz her kelimenizden belli.

yanıt3
yanıt5
tansel:

nine nin sakalı olsa

yanıt4
yanıt4
.....:

Yekten gelmişsin mübarek yürü beee daha bulgur aşı yapmayı bilmez ülke yönetsem diyo :)

yanıt4
yanıt4
eVatandas:

Sanki saldırgan bunlar değil de bizmişiz gibi. Hem haksızlar hem yüzsüzler. Hadi bunlar avrupalı içimizdeki vatan hainlerine ne demeli?

61
4
yanıtYanıtla
44yassin:

AB ''yi tehdit edersen bu ülkenin sonu olur. . sen tehdit edersen karşıda ki dev parçalar. . . bu işler hava atmayla olmaz. . zenginler paraları çok etkilenmez olan gariban asgari ücretli ve bu devletin yükünü çeken çaresizler . . zenginler asla vergi vermez. . onlar odedikleri vergiyi bile tüketiciye ödetir. . . . . . akıllı ol medya . . . hava atma zamanı değil. . suriye ve ırak''tan , libya''dan beter olursun. . .

12
34
yanıtYanıtla
NASİH:

LAFA GELİNCE KURTULUŞ SAVASINDA 7 DUVELE KARSI SAVASTIK DERSİNİZ NE OLDU EĞİLELİMMİ ADAMLARA

yanıt13
yanıt1
erhan:

geçmişte suriye ve ıraktan farkımız varmıydı akdeniz senin benim evlatlarımızın geleceğidir verlimmi elin gavuruna geçmişte seningibi düşünen korkak liderler ve insanlar yüzünden kaybettik ben senin gibi düşünmüyorum arkadaş korkaksın hakkım olanı alırım. . . . devletimizde alacak sadece seyret konuşma! korkak kardeş.

yanıt4
yanıt0
isyankar:

Erkek ol biraz korkunun ecele faydası olmaz. Haçlıların boyunduruğuluna gireceğime şerefimle savaşıp ölmeyi tercih ederim.

yanıt2
yanıt0
BEKLİYORUZBARIŞTANYANAYIZSABIR1YEREKADAR:

Bölge ile alakası olmayan ülkeler dahil oldu adı ittifak tehdit ekibine. İşgal yıllarında bebekleri süngüye atıp sevinç naraları atanların torunlarına layık oldukları cevabı bu asil millet verecektir. Ortada hava atma sözkonusu değildir ülke menfaatlerine artık tehdit aşamasını geçen eylem sözkonusu iken elikolubağlı beklemek mantık dışı olur elimiz armut toplamayacak silah teknolojimiz gelişti dahada geliştireceğiz mevcut atombombası sayımızı kuduz köpek sayısına göre çoğaltacağız.

yanıt1
yanıt0
Tüm 102 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title