Haberler

Fırat: "Meclis Başkanlığı İçin İsim Götürmedik"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Meclis Başkanı Seçimi İçin Bazı Muhalefet Partilerine Yaptıkları Ziyaretlerle İlgili Olarak, 'Sadece Meclis Başkanlığı İçin Gittik. İsim Götürmedik, Onlar da Herhangi Şekilde Bir İsim Bildirmediler' Dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Meclis Başkanı seçimi için bazı muhalefet partilerine yaptıkları ziyaretlerle ilgili olarak, ''Sadece Meclis başkanlığı için gittik. İsim götürmedik, onlar da herhangi şekilde bir isim bildirmediler'' dedi.

Fırat, beraberinde Devlet Bakanı Beşir Atalay ve MKYK üyesi Hüseyin Tanrıverdi ile birlikte bazı muhalefet partilerine Meclis Başkanı seçimi konusunda yaptıkları ziyaretin ardından, parti genel merkezine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 22 Temmuzda yaptığı konuşmada, süreci bir mutabakatla götürmek istediklerini'' vurguladığını belirten Fırat, ''Bunun hayata geçirilmesinin bugün bence başlangıcı. DSP, MHP, CHP ve DTP'den randevu talebinde bulunduk. Bunlardan DSP, CHP ve DTP ile görüşme imkanımız oldu. MHP'den şu ana kadar dönüş olmadı'' diye konuştu.

Ziyaret edilen partilerin temsilcilerinin taleplerinin hangi yönde olduğu sorusuna Fırat, şu yanıtı verdi:

''Teamül olarak başkanlık konusunda aday belirleme hakkının çoğunluk partisine ait olduğunu ve aday belirlenmediği için de bu konuda bir fikirlerinin olmadığını söylediler. Başarı dileğinde bulundular. Biz bir an önce başkanlık divanı üyelerinin kendi paylarına düşen kısmının bir an önce bildirildiği takdirde Meclis'in de bir an önce çalışmaya başlayabileceği konusunda ricada bulunduk. Kendileri de bu isteğimizi en kısa sürede karşılayarak Meclis'in çalışmasını çabuklaştıracakları konusunda beyanda bulundular.

Herhangi bir isim yoktu. Herhangi bir isim de sorulmadı. Bunun doğrudan doğruya AK Parti'nin hakkı olduğunu söylediler. Aday belirlendikten sonra bu konudaki tavırlarını bilahare belli edeceklerini beyan ettiler.''

AK Parti'nin, Meclis Başkanı adayının bugün akşam saatlerinde belli olacağını belirten Fırat, açıklamanın da Başbakan Erdoğan tarafından yapılabileceğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title