Haberler

Ferrari'nin Yeni Modeli Türkiye'de

Türkiye'de Yüzde Yüz Tofaş Ortaklığında Kurulan Fermas'ın Distribütörü Olduğu Ferrari'nin En Yeni Modeli Ferrari 430 Scuderia Türkiye'de Yollara Çıkıyor.

TÜRKİYE'DE YÜZDE YÜZ TOFAŞ ORTAKLIĞINDA KURULAN FERMAS'IN DİSTRİBÜTÖRÜ OLDUĞU FERRARİ'NİN EN YENİ MODELİ FERRARİ 430 SCUDERİA TÜRKİYE'DE YOLLARA ÇIKIYOR.

Ferrari 430 Scuderia, F430 Coupé ve F430 Spider'ın ardından Türkiye'de Ferrari'nin 8 silindirli yol otomobilleri serisini tamamlıyor.

Dünya prömiyerini 2007 Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı'nda yapan Ferrari'nin en yeni modeli Ferrari 430 Scuderia'nın Türkiye lansmanı, bugün Tofaş CEO'su Ali Pandır, Ferrari Avrupa Bölge Müdürü Massimo Gallotta ve FerMas Genel Müdürü Orhan Ülgür'ün katılımıyla FerMas Showroom'da gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Tofaş CEO'su Ali Pandır, Tofaş'ın yarattığı grup sinerjisinin başarısına dikkat çekerek "FerMas, Tofaş ile yarattığı sinerji sonucunda müşterilerine sunduğu servis ve satış sonrası hizmetleriyle dünyanın en prestijli otomobillerini üreten Ferrari markasının sahip olduğu standartları Türkiye'de en mükemmel şekilde temsil ediyor" dedi. Ferrari'nin finansal açıdan özellikle etkileyici bir yılı geride bıraktığına dikkat çeken Ferrari Avrupa Bölge Müdürü Massimo Gallotta ise Ferrari 430 Scuderia ve Ferrari'nin mevcut ve gelişen pazarlardaki 2008 beklentileri hakkında bilgi verdi.

FerMas Genel Müdürü Orhan Ülgür ise FerMas'ın, kurulduğu 2005 yılından bu yana Ferrari ve Maserati markaları için Türkiye'de yeni bir sayfa açtığına dikkat çekerek "FerMas, dünyadaki örneklerinde olduğu gibi Türkiye'de de arabaya teknolojik açıdan bakabilen müşterilerden bir doğal kulüp oluşturmayı başardı" dedi. Ferrari 430 Scuderia'yı Türkiye'deki Ferrari tutkunlarını ile buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Ülgür, "Ferrari müşterileri ile kurduğumuz güçlü bağı korumak için 2008'de satış sonrası hizmetlerimizi daha da geliştirecek yeni projelerimizi hayata geçireceğiz" dedi.

Ferrari sahiplerine özel kredi seçenekleri sunan Koç Fiat Kredi, üstün performans ve asfalt ile muhteşem uyum için süper spor otomobillerin lastik tedarikçisi Türk Pirelli Lastikleri A.Ş. ve

10 yıldır Ferrari F1 takımın performans gelişiminde yanında olan Technogym'in katılımıyla gerçekleşen lansman öğle yemeğiyle son buldu.

Ferrari 430 Scuderia Hakkında

F430 teknolojisine dayanan özel bir seri olarak üretilen Ferrari 430 Scuderia, Ferrari'nin en sportif ve en tutkulu müşterileri için özel olarak tasarlandı. Ferrari, yüksek performanslı iki kişilik berlinetta ile Formula 1 uzmanlığını yol otomobillerine başarıyla yansıttığını bir kez daha kanıtlamayı hedefliyor.

Ferrari 430 Scuderia, 8500 d/d'de 510 beygir güç üreten 8 silindirli ve 4308 cc hacminde atmosferik emişli motora sahip. 2.45 kg/hp olan olağanüstü düşük bir ağırlık-güç oranı sağlamakta olan Ferrari 430 Scuderia'nın yüksek performansı ve dinamik sürüş kabiliyetini artırabilmek için üretiminde modelin ağırlık olarak hafifletilmesine, minimum donanıma ve yenilikçi teknolojiye odaklanıldı. 1250 kilogram boş ağırlığın ve atmosterik beslemeli V8 motorunun verdiği güçle Ferrari 430 Scuderia, 0'dan 100 km hıza ise yalnızca 3.6 saniyede çıkıyor.

Yedi-kez dünya şampiyonu olan Michael Schumacher'in Ferrari 430 Scuderia'nın geliştirme sürecine katılması sayesinde Ferrari, tutkulu müşterilerine dünyanın en gelişmiş F1 teknolojisini sunuyor. En son F1 teknolojisi Superfast kullanılarak vites değiştirme hızı 60 milisaniyeye indirilen aracın çekiş sisteminde ise ilk kez E-Diff elektronik diferansiyel ve F1-Trac özel çekiş gücü ve denge kontrolü tek bir sistem içerisinde kullanılıyor. Ayrıca 430 Scuderia, İtalya'da bulunan Fiorano Pisti'nde Maranello'nun F1 teknolojisinin yol araçlarına aktarılması felsefesine örnek oluşturan Enzo'nunkiyle karşılaştırılabilir bir sürede bir tur zamanı çıkarabiliyor.

1997'de başlatılan ve Ferrarileri tümüyle özel ve yaratıcı bir mühendislik ürünü haline getiren Carrozzeria Scaglietti Kişiselleştirme programı da Ferrari 430 Scuderia'nın özel gereksinimlerini karşılamak üzere zenginleştirildi. Ferrari 430 Scuderia, iç ve dış stil özelliklerinin yeniden tasarlanmasına yol açan ultra- spor karakteri ve yüksek performans özellikleri ile Ferrari'nin şehir kullanımına uygun spor otomobil geliştirmedeki başarısını en yüksek noktaya taşıyor.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title