Haberler

Fenerbahçe 100. Yılında Potada da Şampiyon Oldu

Arçelik A.ş.'nin, Beko Markasıyla 4 Yıllık İsim Sponsoru Olmasının Ardından Bu Sezondan İtibaren 'Beko Basketbol Ligi' Olarak Oynanan Erkekler Birinci Basketbol Ligi'nde 41. Şampiyon Fenerbahçe Ülker Oldu.

Arçelik A.Ş.'nin, Beko markasıyla 4 yıllık isim sponsoru olmasının ardından bu sezondan itibaren ''Beko Basketbol Ligi'' olarak oynanan Erkekler Birinci Basketbol Ligi'nde 41. şampiyon Fenerbahçe Ülker oldu.

Ligde 15 sezondur şampiyon olamayan Fenerbahçe, bu sezon Ülker ile yaptığı sponsorluk anlaşmasının ardından, kuruluşunun 100. yılında şampiyonluk hasretine son verdi. Sarı-lacivertliler, 100. kuruluş yılında futbol ve bayan basketbolundan sonra erkekler basketbolda da şampiyonluğa ulaştı.

Ligde ilk şampiyonluğunu 1990-1991 sezonunda yaşayan sarı-lacivertliler, en son 1994-1995 sezonunda play-off finali oynamıştı. Finalde Ülkerspor'a 4-2 yenilen sarı-lacivertliler, 11 sezon sonra final oynarken, seride Efes Pilsen'e 4-0'lık üstünlük kurarak, ligdeki 2. şampiyonluğunu kazandı.

Fenerbahçe 1995-1996, 1997-1998, 1998-1999 ve 2004-2005 sezonlarında play-off yarı finalinde elenmişti.

Fenerbahçe Ülker'in şampiyonluğa ulaşmasıyla, aynı zamanda 15 sezon sonra bir kulüp takımı, müessese takımlarının üstünlüğüne son vererek, şampiyonluğa ulaştı.

Erkekler Birinci Ligi'nin 40 yıllık geçmişinde 12 kezle en fazla şampiyonluk sevincini yaşayan Efes Pilsen, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da final serisinde 4-0 ile geçildi.

Lacivert-beyazlılar, geçen sezon da play-off final serisinde Ülkerspor'a 4-0 yenilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title