Haberler

    Favori Beşiktaş, PAOK eski gücünde değil

    Güncelleme:

    Baştan söyleyeyim. Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda, bugün Selanik'teki Tumba stadında Yunan PAOK'a karşı oynayacağı maçın bence favorisi.. Nedenlerine gelince: 2018-19'da iyi bir futbol oynayarak Yunan Ligi ve kupasını kazanan PAOK ile bugünkü PAOK arasında dağlar kadar fark var.

    Baştan söyleyeyim. Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda, bugün Selanik'teki Tumba stadında Yunan PAOK'a karşı oynayacağı maçın bence favorisi.. Nedenlerine gelince:

    2018-19'da iyi bir futbol oynayarak Yunan Ligi ve kupasını kazanan PAOK ile bugünkü PAOK arasında dağlar kadar fark var. Yunan takımı 3-4 yıl önceki kaliteli kadrosunu koruyamadı.

    Selanik takımı transfer sezonunda, düne kadar sadece, bonservisi elinde Avusturyalı orta saha oyuncusu Stefan Schwab ve Gürcü nikoloz ninua'yı renklerine bağladı. Buna karşı, sakatlıklarına ve yönetim ile yaşadığı çeşitli sorunlara rağmen PAOK'un 'beyni' ve kaptanı Portekizli Vierinha, Brezilyalı Jose Mauricio ve takdime gerek yok, eski Fenerbahçeli Slovak oyuncu Miroslav Stoch ile yollarını ayırdı.

    Geçen sezon ise şampiyon Olympiakos'un 7 puan gerisinde 59 puanla ligi 2. sırada tamamlayan PAOK, otoritelerin ortak görüşüne göre tatmin eden bir futbol oynayamadı.

    FERREIRA'NIN KADER MAÇI OLABİLİR

    Kulislerde, PAOK'un teknik direktörü Portekizli abel Ferreira'nın takımda kalıp kalmayacağı Beşiktaş maçında belli olacak söylentileri dolaşıyor, Yönetimin, Ferreira'nın bu yıl da takımın başında olacağına ilişkin herhangi bir açıklama yapmamasının hocanın moralini bozduğu söyleniyor.

    SERGEN HOCANIN DİKKATİNE

    Evet, favorim Beşiktaş. Ancak, 1926'da İstanbul'dan göç eden Rumların kurduğu ve Yunanistan'ın 4. büyüğü PAOK çantada keklik değil.

    Paok kolay gol yemiyor. Geçen sezon son 4 lig maçında kalesinde gol görmedi. Ferreira, takımı 3-4-1-2 sistemi ile oynatıyor. Savunmada 3 stoper, kalabalık bir orta saha.

    Sergen hoca, Kayserispor'da da top koşturan Diego Biseswar, Mısırlı Ömer kaddouri'ye ve Hristos Colis'e karşı önlem almalı. Yeni transfer Schwab'a da dikkat. Ayrica, sol bek Dimitris Giannulis ve Nijerya asıllı forvet Chuba Akpom, genç yetenek Dimitris limnios da kaliteli oyuncular.

    Beşiktaş maçında PAOK kalesini kimin koruyacağı ise (ya Sırp Zivko Zivkovic ya Yunan aleksandros Pashalakis) muhtemelen son dakikada belli olacak.

    TARAFTARI OLMADI MI BAMBAŞKA

    PAOK'un en büyük silahı şüphesiz ateşli taraftarı. Taraftar, Tumba Stadı'nın tribünlerini doldurmadığında takım adeta kurttan kuzuya dönüşüyor. Bunun kanıtı da geçen sezon, koronavirüs nedeniyle seyircisiz oynanan maçların skorları. PAOK, sahası Tumba'da seyircisiz oynadığı 5 maçta sadece 1 galibiyet (OFİ maçı 3-1) alabildi. Panathinaikos ve Aris maçlarında 0-0 berabere kalan PAOK, kendi sahasında Lig Şampiyonu Olympiakos'a ve AEK'ya ise aynı skorla 2-0 yenildi.

    BAŞKANIN ESKi FORSU YOK

    PAOK'un sahibi İvan Savvidis'in ülke futbol camiasında eski forsunu kaybetmesi de takımın psikolojisini etkiledi. 2015-19'da başbakan solcu aleksis Çipras iken pek çok sektöre el atan Savvidis, 2018'deki bir maçta gol iptal edilince, belinde silahla sahaya girip hakemi 'sen öldün' diye tehdit bile etmişti.

    PAOK'un 34 yıl sonra 2018-19 şampiyonluğu da Savvidis'in 'altın dönemi'nde geldi. Savvidis, geçen yıl merkez sağcı miçotakis Başbakan olunca eski gücünü yitirdi.

    Kaynak: Hürriyet / Spor

    Beşiktaş Futbol Paok Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title