Haberler

Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi

Dünyanın en tanınmış otomobil rallilerinden ve Türkiye etabının startı İstanbul Sultanahmet'te verilen "Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi"ne katılanlar, Göbeklitepe Ören Yeri'nin ardından Gaziantep'e ulaştı.

Dünyanın en tanınmış otomobil rallilerinden ve Türkiye etabının startı İstanbul Sultanahmet'te verilen "Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi"ne katılanlar, Göbeklitepe Ören Yeri'nin ardından Gaziantep'e ulaştı.

Gaziantep Kalesi eteklerine gelen ralliciler, burada araçlarını Büyükşehir Belediyesine ait otoparka bıraktıktan sonra yöresel yemek yedi.

Ardından Gaziantep Kalesi'nde Büyükşehir Belediyesince verilen kokteyle katılan ralli pilotları, burada bir araya geldikleri Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den kentin ve kalenin tarihini dinledi.

Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın yeni bir dönem yaşadığını, deniz, kum ve güneşin dışında kültürel turizmin daha fazla yükseldiğini söyledi.

İpek Yolu rallisi...

Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi'nin de bölgenin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu belirten Şahin, şunları belirtti:

"Arkadaşlar, dün Göbeklitepe Ören Yeri'nden başladılar, bugün Gaziantep'te Rum Kale'yi gezecekler, beraberinde Hitit ve Roma dönemine ait kültürel mirasımızı gezdireceğiz ama bunlar yetmez, esas yapmamız gereken iş, İpek Yolu rallisini yapmaktır. Bununla ilgili büyük bir ralli projemiz var. İnşallah buraya her yıl geldiklerinde başka bir rota olacak. Önümüzdeki yıl Karkamış Antik Kenti'ni açıyoruz. Ardından Yesemek'i kalıcı listeye alıyoruz. Rum Kale'de sahil düzenlemesi yapıyoruz. Bunların hepsi yeni gelecek ralliciler için yeni rotalar belirleyecek. Yani, 'Ben orayı gördüm, oraya gitmeye gerek yok.' demeyecekler. Onun için burada çok büyük bir gelecek görüyorum."

Kaynak: AA / Güncel

DOST Partisi Gaziantep Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title