Haberler

Etiyopyalı Gençlerden İşsizliğe Örnek Çözüm

- Etiyopyalı gençlerden işsizliğe örnek çözümADDİS ABABA - Etiyopya'nın Oromia bölgesinde işsizlik sorunlarını gidermek ve göçü engellemek isteyen gençler, koyun yetiştirme projelerine katılıyor.

- Etiyopyalı gençlerden işsizliğe örnek çözüm

ADDİS ABABA - Etiyopya'nın Oromia bölgesinde işsizlik sorunlarını gidermek ve göçü engellemek isteyen gençler, koyun yetiştirme projelerine katılıyor.

Etiyopya'nın Oromia bölgesinde gençler, işsizlik sorunlarını gidermek ve büyük şehirlere yapılan toplu göçü engellemek için koyun yetiştirme projesine katılıyor. İtalyan Kalkınma ve İşbirliği tarafından finanse edilerek Etiyopya Gıda ve Tarım Örgütü tarafından organize edilen projede, Etiyopyalı gençler işe alınarak gelir kazanmaları amaçlanıyor. Riad Hussein ve Fatuma Adem, Oromia bölgesinde yer alan bir koyun çiftliğinde başlayan projeyi Etiyopya Gıda ve Tarım Örgütü, İtalyan hükümeti ve kırsal hissedarların yardımıyla fon sağlanması ve eğitim yoluyla yürütüyor. Proje sayesinde ailesine de yardımcı olabildiğini söyleyen Hussein, "Ailem işi yapmaktan dolayı mutlu. Projenin, kendilerine fayda sağladığını söylediler" ifadelerini kullandı.

Gençlerin göçünü hafifletmeye yardımcı olabilecek yenilikçi mekanizmaları teşvik etmeyi amaçlayan proje, 2 yıl boyunca destekle devam edecek. Kendisinin ve ailesinin yararlandığı bir projenin parçası olmaktan çok memnun olduğunu söyleyen Adem ise "Projenin bir parçası olduğumda, rüyamın gerçekleştiğini söyledim. Çok mutluyum" dedi.

Hussein ve Adem ile beraber 350'den fazla gence, tarım yoluyla istihdam oluşturma ve girişimcilik kültürüne yardımcı olmak amacıyla eğitim verildi. Çiftlikte çalışan gençlere koyun yetiştiriciliğinin yanı sıra, binlerce insana geçim kaynağı olabilecek olan keçi yetiştiriciliği, süt, kümes hayvancılığı ve yumurta üretimi, arıcılık, bahçecilik ve balıkçılık gibi konularda eğitim verildi. Oromia bölgesinde 200 genç, 20 kişilik gruplar halinde bu projede görev yapıyor. Projenin gelecekte daha da büyüyeceğini söyleyen Hussein, "Çalıştığım günler hayvanlarla ilgileniyor, eğitildiğim üzere onların bakımlarını yapıyorum. Bu projeyle ilgili büyük hayallerim var" diye konuştu.

Göç etmeye eğilimli bölgelerdeki tarım girişimlerine kendilerini dahil eden gençler, sadece kendileri için değil göç etmek zorunda kalanlar için de örnek teşkil ediyor. Tarım ve hayvancılık girişimcisi gençler ailelerine de güvenli bir gelir kaynağı sunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Etiyopya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title