Haberler

Estonya ekibi Kalju, maçın 13. saniyesinde oyuncu değiştirerek tarihe geçti

Güncelleme:

Estonya Ligi'nde eşine az rastlanır bir durum yaşandı. FCI Levadia Tallinn ile Nomme Kalju arasında oynanan konuk ekip oyuncusu Lauri Suup, maçta daha ayağına top değmeden henüz 13. saniyede kenara alınarak futbol tarihine geçti.

Estonya Premier Lig'de FCI Levadia Tallinn ile Nomme Kalju arasında oynanan mücadele futbol tarihinin en hızlı oyuncu değişikliklerinden birine sahne oldu.

Kalju takımında sahaya ilk 11'de çıkan 16 yaşındaki futbolcu Lauri Suup başlama düdüğünden sadece 13 saniye sonra oyundan çıkarıldı.

Santranın hemen ardından kaleci Henri Perk kendisine gelen topu taca vurdu. Bu sırada kenarda oyuna girmek için bekleyen 22 yaşındaki Ukraynalı Vladislav Khomutov tabelada numarası yanan Lauri Suup'un yerine oyuna girdi.

EKSİKLER NEDENİYLE KADROYA DAHİL EDİLMİŞTİ

Topa ayağı değmeden kenara gelen Lauri Suup aslında alt yaş kategori oyuncusuydu. Ancak takımdaki koronavirüs salgını nedeniyle bir çok as futbolcu kendisini izole ettiği için eksikler nedeniyle kadroya dahil edilmişti.

Estonya ekibi Kalju, maçın 13. saniyesinde oyuncu değiştirerek tarihe geçti

KURALLAR GEREĞİ MAÇA ÇIKTI

15 kişilik maç kadrosunun 16 yaşındaki bir diğer oyuncu Kert Miltop ile birlikte en genç oyuncusu olan Lauri Suup mecburi olarak sahaya sürülmüştü.

Estonya Ligi'ndeki kurallar nedeniyle her kulüp maçlara çıktığı ilk 11'inde altyapıdan iki oyuncuya yer vermek zorunda.

Bu kural gereği ilk 11'de sahaya çıkan altyapı oyuncusu Lauri Suup 13 saniyede kulübeye dönerek futbol tarihine geçti. Levadia Tallinn takımı maçı 2-1 kazanırken rakip Kalju'da Lauri Suup dışında 90 dakika boyunca değişiklik gerçekleşmedi.

TARİHTEKİ EN YAKIN ÖRNEKLER

Olay futbol tarihinin en hızlı oyuncu değişikliği olarak kayıtlara geçti. Daha önce Chelsea'nine eski yıldızı ve Cluj teknik direktörü Dan Petrescu, Romanya'daki benzer bir kural nedeniyle Mart ayında 24 saniyede değişikliğe gitmişti.

Ve Mart 1998'de, Lincoln City ile Swansea arasındaki mücadelede ev sahibinde forma giyen Grant Brown, Swans'ın taktiksel bir sürpriz gerçekleştirmesinden iki dakika sonra oyundan çıkarılmıştı.

(Sözcü)

Kaynak: Haberler.com / Spor

Estonya Levadia Futbol Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (9)

Babayaro:

13 saniyede katkı yapamazsan biletini keserler

24
3
yanıtYanıtla
Mardinli:

Ayip etmişler, ne vardı yani bi 10 dk oynasaydı, özgüveni gelişir, gururu incinmemiş olurdu!

12
1
yanıtYanıtla
adil:

Kuralları delmek için yapılan katakulli yani o kuralı koymalarının amacı gençleri futbola adapte etmek sadece ceza yememek için birkaç saniye sahada tutmak sahtekarlık.

5
1
yanıtYanıtla
CORÇ:

İSTEDİĞİ ZAMAN ALIR. YARGILAMAK SİZE Mİ KALDI!!! HEY ALLAHIM YA TÖBE TÖBE İŞİNİZ BİTTİ HERŞEYE KARIŞIR OLDUNUZ. ÇOK BİLMİŞ ZIRTAPOZLAR SİZİ !!!!

1
3
yanıtYanıtla
ha:

kuralı eksik yapmışlar. altyapı oyuncu sadece altyapı oyuncusu ile değiştirilmesi gerekir yoksa bunun gibi uyanıklık fırıldak çok yapılır

2
0
yanıtYanıtla
kadir:

nalakası var aliminyum ya

yanıt0
yanıt0
HIZLI JOE:

BİR ATASÖZÜ DERKİ. . . . AYI NE KADAR YOL BİLİRSE AVCIDA O KADAR HİLE BİLİR. .

yanıt1
yanıt0
ha:

alt yapı oyuncu alt yapı oyuncusuyla deiştirilme kuralı olursa hangi ayı avcı ne hilesi yapacak söyle de bilelim hızlı joe

yanıt0
yanıt0
orro:

yazık cocuga barı 5-10 dk oynatsalarmıs

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title