Haberler

Espordan 12 milyon dolar kazanan Saahil Arora emekli oldu

Güncelleme:

Espor tarihinin en çok kazanan isimlerinden olan Saahil Arora, eski profesyonel Dota 2 oyuncuları arasında yer alıyor. Başarısıyla tüm dünyada geniş bir takipçi kitlesine ulaşan Universe, emekli olmadan önce kazandığı miktarı da açıkladı. 2011 yılında başladığı profesyonel espor kariyerini 2021 itibarıyla sonlandıran Saahil Arora (Universe) kimdir?

Dünyanın en çok kazanan espor oyuncusu olan Saahil Arora (Universe), Dota 2 turnuvalarından bu zamana kadar toplam 12 milyon 236 bin dolar kazanç elde edip emekli oldu. 31 yaşındaki eski profesyonel Dota 2 oyuncusu Saahil Arora (Universe) bu zamana kadar katıldığı turnuvalardan toplam 12 milyon 236 bin dolar kazanarak espor tarihinin en çok kazanan oyuncusu olarak tarihe geçti.

SAAHIL ARORA (UNIVERSE) KİMDİR?

UNiVeRsE adıyla da bilinen Saahil Arora 11 Ekim 1989 doğumludur. 2011 yılında başlayan espor kariyeri başarılarla ve ödüllerle dolu olan Amerikalı Dota 2 oyuncusu, ilk profesyonel espor hayatına 2011 yılında Online Kingdom takımında başlamıştır.Daha sonrasında sırasıyla Evil Geniuses, Quantic Gaming, Team Dignitas, Evil Geniuses, Team Secret, Evil Geniuses, Fnatic, Forward Gaming ve Ninjas in Pyjamas takımlarında oynamıştır. Bir kaç kere eski takımı Evin Geniuses'e dönüş yapan profesyonel isim en çok kazancı burada elde etti. 23 Nisan 2020'de son takımı Ninjas in Pyjamas'tan COVID-19'un doğurduğu vize problemleri sonucunda ayrılmak zorunda kalan Amerikalı oyuncu, yeni bir takım arayışında bulunmak yerine oyunu tamamen bıraktığını açıkladı. Dota 2 camiasında birçok kişi tarafından mizacıyla ve iş ahlakıyla sevilen oyuncu, açıklamasında bir işi ya tam yapacaksın ya da yapmayacaksın gibi bir ifade kullandı. Saahil "Universea" Arora, espor hayatını noktaladığını duyurduğu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Rekabetçi Dota 2'nin espor sahnesinden emekli olma kararı aldım. Hayatta ne yaparsam yapayım, ya tam yapan ya da hiç yapmayan bir insan olmuşumdur, Dota da bu konuda pek farklı değil. Son on yılda her şeyimi bu oyuna, rekabete verdim ve mükemmel bir deneyim yaşadım. Şimdi farklı şeylerin peşinde koşma ve hayatımda sıradaki şeyin ne olacağını bulma zamanı. Hiç unutamayacağım inanılmaz anılar için hayranlarıma ve eski takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Kaynak: Haberler.com / Gamegar

Gamegar Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (7)

SÜPER AKIL:

millet diyor ki birde iş yok al sana iş. .

1
7
yanıtYanıtla
Kuzey Tekinoğlu:

Biz de asgari ücrete çalışalım

7
0
yanıtYanıtla
Akmina:

14-18 Yaş arası tüm gençlerin neredeyse hayali e-sporcu olmak olmuş. Kafa dağıtmaya bir oyuna giriyorsun sanki Viyana kuşatıyoruz. Kafayı yemişler. Böyle haberlerle iyice gaza getirmeyin. 12 Milyon dolar en çok kazanan e-sporcu ünvanı için çok az bir ücret. O vaktini oyuna harcayacağına git spor yap profesyonel sporcu olup daha çok kazanırsın.

7
0
yanıtYanıtla
123:

Çok haklısınız. Gencecik çocuklar :(

yanıt2
yanıt0
TR:

Haklısınız ama burada çocukların zihniyetini değiştirmek gerekiyor. Mesela dışarı çıkıp top oynayan çocuğa üstünü batırmışsın daha dışarı çıkmak yok diye eğitirseniz onlarda bilgisayar başında e spor a yönelir ya da youtuber olacam der.

yanıt0
yanıt0
X:

Mükemmel

0
1
yanıtYanıtla
it''s a disastah:

6 milyon dolarlık echo slam

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title