Haberler

Eski Polis Memuru Güniz Akkuş İlk Kez Hakim Karşısına Çıktı

Reina'nın Sahibi Mehmet Koçarslan'ın da Aralarında Bulunduğu 5 Kişiyi Oluşturduğu Suç Örgütü ile Tehdit Ettiği İddiasıyla 100 Yıla Kadar Hapis İstemiyle Yargılanan Eski Polis Memuru Güniz Akkuş, İlk Kez Hakim Karşısına Çıktı.

Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan'ın da aralarında bulunduğu 5 kişiyi oluşturduğu suç örgütü ile tehdit ettiği iddiasıyla 100 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan eski polis memuru Güniz Akkuş, ilk kez hakim karşısına çıktı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Güniz Akkuş ve Avukatı Muzaffer Tufan'nın da aralarında bulunduğu 7 tutuklu sanık katıldı. Duruşmada söz alan eski polis memuru Akkuş, yurt dışında eğitim aldığını vurgulayarak, "Üniversiteden, polislikten aldığım eğitim ve şahsi yaşantım, haraç almama müsaade etmez" dedi. Akkuş, sadece bir kez çok alkol aldığı bir sırada sevgilisinin isteği üzerine iki kişiyi telefonla mafyavari şekilde konuşup korkuttuğunu belirtti. Konuşmasında tiyatro oynar gibi

davrandığını belirten Akkuş, telefonda 'Sizi polise aldırtacağım, İstanbul'u size dar edeceğim' şeklinde şeyler söyledim" dedi.

Polis memuru olduğu dönemde sık sık Reina'ya gittiğini belirten Akkuş, Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan'la ticari ilişkisi bulunan Sinan Osman ile tanıştığını belirtti. Hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirten Akkuş, zamanla Sinan Osman ile duygusal ilişki yaşadığını söyledi. Mehmet Koçarslan'ın, kendisinin Reina'ya gitmesinden rahatsız olduğunu belirten Akkuş, "Osman Sinan ile hiç beraber olmadık. Koçarslan, Osman'a gidip 'tehilkelidir, dikkatli ol' şeklinde konuşmalar yapmış. Bir süre sonra

Güven isimli biri telefon ile arayarak Mehmet Koçarslan'ın adamı olduğunu, Ortaköy'e gidersem kafama sıkılacağını söyledi. Bu benim zoruma gitti. Sinan ve arkadaşları ile Reina'ya Mehmet Koçarslan ile konuşmaya gittik. Mehmet Koçarslan'dan tehdit aldığım için silahımı yanıma almıştım ancak diğerlerinin bundan haberi yoktu. Güvenlik görevlileri orayı terk etmemizi isteyerek üzerime hücum edip belimdeki silahı aldı. Taksi ile uzaklaşarak oradan kaçtım. Aslında benim şikayetçi olamam gerekirken Mehmet

Koçarslan benden şikayetçi olmuş. Sonra otele gidip Sinan Osman ile otururken polisler gelip yakaladı. Sinan Osman'ın yakalattığını, Koçarslan'ın da Sinan'ı kışkırttığını öğrendim. Çete lideri isem çete üyesi olan Sinan Osman'ın beni yakalatması doğrumudur. Bu bir iftiradır" dedi.

Güniz Akkuş'un, müştekilerden Yılmaz Aydın ile Mart 2006'dan önce 1.5 yıl duygusal ilişki yaşadığını anlatırken heycanlandığı ve ağlamaklı olduğu gözlendi. "Kusura bakmayın" diyerek mahkeme heyetinden özür dileyen Akkuş, Yılmaz Aydın'ın içtiği zaman kendisine saldırdığını belirterek, "Kendisini terk ettiğim için tehdit etmeye başladı. Peşimi bırakması için arayarak 1 milyon dolar para istedim. Amacım 'bu kız çıldırmış' deyip ayrılmasıydı" diye konuştu.

Mahkeme başkanının, maaşının dışında başka bir geliri olup olmadığını ve kimsenin kendisine para yardımında bulunup bulunmadığını sorması üzerine Güniz Akkuş, ailesinin yardım ettiğini ve kira geliri olduğunu söyledi. Akkuş ayrıca, cezaevinde tutukluyken eski sevgilisi Yılmaz Aydın'ın kendisine para yardımında bulunduğunu belirtti. Tutuklu sanık Avukat Muzaffer Tufan ise ifadesinde, davada sanık olduğu için büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Güniz Akkuş'un annesinin yanına gelerek, 'Akkuş'un avukatlığını

yapmamı istedi' dedi. Akkuş'un yargılandığı bütün davalar ile ilgili vekalet aldığını ücret için ise 100 bin dolara sözleşme yaptıklarını belirten Tufan, "Ben 'Mehmet Koçarslan'la aranızdaki nedir?' diye sordum. Bu işi uzatmamalarını söyledim. Güniz Akkuş da 'Onurum ve gururum incindi. İşyerine gittim. Beni oradan dışarı attılar'dedi. Ben de ona 'Sizi barıştırayım' diye konuştum. Bunun üzerine bu işi bana bıraktığını söyledi. Koçarslan'ın avukatının telefonunu müvekkilimden aldım. Koçarslan ile iş yerinde

görüşmeye gittim. Ben bu zamana kadar haram para yemedim. Bir komploya kurban gittim. Diğer sanıkları tanımıyorum. Alnıma silah dayasalar bile bu parayı almam. Benim çok sayıda baktığım müvekkilim var. Tutuklu bulunduğum için onlarda mağdur oluyorlar. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Duruşmada söz alan diğer sanıklar ise haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini istedi. Mahkeme heyeti duruşma savcısının tahliyesini istediği Harun Topçu'nun tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

(YM-CİN-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title