Haberler

Eski Başkandan Tasarrufun Anatomisi

Saker, "Bir Bursalı olarak yapılan uygulama için teşekkür etmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, ihalesinin seçim öncesi yapılmasına rağmen yeniden ele aldığı ve sağlanan yüzde 36'lık tasarrufla Emek Hattı'nı hayata geçirdiği Görükle Hattı projesi, Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Erdem Saker'in köşe yazısına konu oldu. Başkan Altepe'nin hesaplamalarda 'kuruş' hata yapma şansının bile bulunmadığını ifade eden Saker, "Bir Bursalı olarak yapılan uygulama için teşekkür etmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Erdem Saker, Eko Haber Gazetesi'nin bu haftaki köşe yazısını Bursaray Görükle Hattı'na ayırdı. Saker, "BursaRay'da yanlıştan doğruya dönüş.." başlıklı yazısında, projede bu değişikliğin yapılmasını sağlayanlardan birinin de kendisi olduğunu dile getirdi. Saker yazısında, "Teoman Özalp ve benim dönemimde yapılarak DLH tarafından onaylanan projede yer alan satıhtan giden hat yerine, üniversitenin içine girmeyi hedefleyen bir güzergah üzerine tünel yerleştirildiğini öğrendiğimden itibaren itirazlarım başlamıştı" görüşlerine yer verdi. Saker, bu açıklamaları ile aslında projenin üniversite içine girmediğini ancak ihalesi yapılan projenin değiştirilerek hattın üniversite içine alındığını, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ekibi tarafından yapılan değişiklikle projenin ilk haline getirildiğine vurgu yaptı.

KARŞILIKLI ANLAŞMA ŞART

Anahtar teslimi yapılan bir sözleşmede, değişikliğin ancak tarafların karşılıklı anlaşması ile sağlanabileceğinin altını çizen Saker, yazısında şunlara yer verdi: "Değişimin sağladığı maliyet azalmasının sözleşme fiyatlarıyla 23 milyon Euro olduğu, bu farkın öncelikle Üniversite hattının Görükle'ye uzatılmasında kullanılmasının düşünüldüğü, ancak serbest kalan bu miktarın anılar uzatmaya yetmediği bilgisini almıştım. O zaman OSB hattına dönüldüğünü, elde edilen söz konusu keşif azalması içinde, Korupark yeraltı istasyonu ile Emek yerüstü istasyonundan oluşan 2233 m. boyundaki uzatmanın yapılabileceğinin anlaşılması üzerine tarafların masaya oturarak anılan sözleşme içeriği değişim anlaşmasını imzalandığını biliyorum."

''KURUŞ' HATAYA YER YOK"

Belediyenin sözleşme uygulamaları ve ödemeler ile ilgili olarak sürekli Sayıştay denetiminde olduğunun altını çizen Saker, "Bu denetimin ne derece sıkı olduğunu anlamanız açısından, Sayıştay Denetçilerinin para biriminin kuruş olduğunu söylemem yeterli olur herhalde. 23 yıllık DSİ Bölge Müdürlüğüm ve de 5 yıllık Başkanlığım süresince o kuruşların hesabını veren bir kişi olarak Sayın Başkanın attığı her imzanın gerisinde nasıl hatasız bir oluşumun gereğini, yaşayarak bilenlerdenim. Böylesine sıkı bir denetim mekanizması içinde Sayın Başkan'ın kuruş hata yapma şansı yok" diye yazdı.

HATTIN ÖNÜ AÇILDI

Bu projedeki değişikliğe sadece maddi tasarruf olarak bakmanın yanlış olacağını da dile getiren Saker, yazısını şöyle tamamladı: "Çok daha önemli olan üniversite hattının önünün kilitlenmesinin önlenmesidir. Eğer tünelle üniversitenin içine girilseydi, hat orada bitecek idi. İleri bu hattı üniversitenin içinden Görükle'ye ve ileriye uzatmak imkansız olacak idi. Oysa bugün işletmede olan hattın önü açıktır. Sonuç olarak Bursaray üniversite hattı ihale içeriğinde yapılan akılcı bir değişimle, hem hattın gelecek yıllarda uzatılmasının önü açılmış, hem de elde edilen maliyet düşüşü ile Mudanya istikametinde, OSB ve Emek ulaşımları için etkin olan 2233m. uzunluğunda ek hat elde edilmiştir. Kanımca, bir Bursalı olarak yapılan uygulama için teşekkür etmemiz gerektiğini düşünüyorum.."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title