Haberler

Eski Ahlat Şehri Kazıları Başladı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, eski Ahlat şehri kazıları başladı.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, eski Ahlat şehri kazıları başladı.

Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celil Arslan başkanlığındaki kazılarda, Ulu Cami, bezirhane, zaviye ve hamam kalıntılarında çalışmalar yürütülüyor.

Doç. Dr. Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2017 yılı kazı sezonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Erciyes Üniversitesi adına çalışmalara başladıklarını söyledi.

Yaklaşık 48 yıl önce başlayan kazı çalışmalarının bu yılki bölümünde bazı yapıların kazılarını tamamlayacaklarını, restorasyon ve konservasyon çalışmaları gerçekleştireceklerini anlatan Arslan, şöyle konuştu:

"Ulu Cami ve hemen bitişinde yer alan bir bezirhane yapısı var. Bunların kazılarını tamamlamaya çalışacağız. Bir de zaviye alanı var. Bu alanın, etrafındaki yapı gruplarıyla bir kompleks olduğunu düşünüyoruz. Bölgede bir hamam yapısı mevcut. Geçen yıllarda buranın üzeri koruma amaçlı demir konstrüksiyonla kaplanmış ve üzeri brandayla örtülmüştü. Bunların işlevini yerine getirmediği gerekçesiyle kurul kararıyla kaldırılmasını sağladık."

Arslan, kazıların daha hızlı ve etkin yapılabilmesi için sponsor desteğine ihtiyaçları bulunduğunu, aldıkları ödeneğin yanı sıra Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının da kendilerine yardımcı olmaya çalıştığını kaydetti.

Arslan çalışmaların Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halit Çal, Nevşehir Ömer Halisdemir Üniversitesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ekiz, Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Leyla Kaderli ve Yrd. Doç. Dr. Methiye Gül Çöteli, Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Araştırma Görevlisi Fadime Özler, 9 öğrenci ve 22 işçiyle yürütüldüğünü aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Bitlis Ahlat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title