Haberler

Erdoğan Yerli Telefonu İşaret Etti, General Mobile 100 Milyon TL'lik Telefon Fabrikasını Hizmete Soktu

Güncelleme:

Başkan Erdoğan'ın dünkü yerli telefon işareti sonrası Türkiye'deki telefon fabrikasını aktif hale getiren General Mobile, bu sene 155 milyon TL'lik ihracat hedeflerken, faaliyette olduğu ülke sayısını da 45'e çıkarmak istiyor.

General Mobile, yıllık 2,5 milyon adet üretim kapasiteli yeni cep telefonu fabrikasını faaliyete geçirdi. Şirketin bu yıl sonu için hedefi üretim kapasitesini 4,4 milyon adete çıkarmak.

Başkan Erdoğan'ın dünkü yerli telefon işareti sonrası fabrikayı açıklayan General Mobile, bu sene 155 milyon TL'lik ihracat hedeflerken, faaliyette olduğu ülke sayısını da 45'e çıkarmak istiyor.

ÜRETİMİ TÜRKİYE'DE YAPMAYA BAŞLAYACAK

Marka stratejisi, operasyonu, tasarımı, Ar-Ge ve üretim tesisleri Türkiye'den yönetilen General Mobile, 100 milyon TL'lik yeni fabrika yatırımı ile birlikte ülkenin en büyük cep telefonu fabrikasına sahip olduğunu açıkladı. 33 ülkede faaliyet gösteren ve 2018 yılı sonunda toplamda 45 ülkede olmayı hedefleyen General Mobile, fabrika ile üretimi de Türkiye'de yapmaya başlıyor.

Erdoğan Yerli Telefonu İşaret Etti, General Mobile 100 Milyon TL'lik Telefon Fabrikasını Hizmete Soktu

"2018 YILI İÇİNDE 45 ÜLKEDE, 4,4 MİLYON CEP TELEFONU"

General Mobile'ın, ihracatla büyüyen bir marka olduğuna değinen General Mobile Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yaman, "Türkiye'nin uluslararası pazardaki yerini sağlamlaştırmasının tek yolu, öz kaynaklarıyla teknoloji geliştirmekten ve ihraç etmekten geçiyor. Bunun yaratacağı katma değer, Türkiye'nin gelişiminde önemli bir rol oynayacak. Türkiye'deki fabrikamızda 33 ülkeye de ihraç ettiğimiz tüm modellerimizin üretimini gerçekleştiriyoruz. Şu an yıllık üretim kapasitesi 2,5 milyon adet olan fabrikamızla hedefimiz, faaliyette olduğumuz ülke sayısını 2018 sonuna kadar 45'e çıkararak 4,4 milyon adet üretim yapmak olacak."

"YIL SONU İHRACAT HEDEFİMİZ 155 MİLYON TL"

"2017 yılında toplam satışımızın %16'sı ihracat yolu ile oldu. Yeni fabrika yatırımımızla bu oranı 2018 yılı sonunda %20'ye çıkartmayı planlıyoruz. 2017 yılında ihracat ciromuz 75 milyon TL'ydi, 2018 sonu itibariyle ihracat hedefimiz ise 155 milyon TL. Yeni üretim üssümüzde artan üretim kapasitemizle, bir yandan iç pazarın ihtiyaçlarını karşılarken, bir yandan da ihracatımızı güçlendireceğiz" dedi.

Erdoğan Yerli Telefonu İşaret Etti, General Mobile 100 Milyon TL'lik Telefon Fabrikasını Hizmete Soktu

Erdoğan Yerli Telefonu İşaret Etti, General Mobile 100 Milyon TL'lik Telefon Fabrikasını Hizmete Soktu

Erdoğan Yerli Telefonu İşaret Etti, General Mobile 100 Milyon TL'lik Telefon Fabrikasını Hizmete Soktu

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cep Telefonu Teknoloji Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

Canım türkiyemMobil-IOS:

Daha önce Nerdeydiniz,,

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title