Haberler

Erdoğan: Karar Siyasi

Erdoğan, "2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Kararı Kesinlikle Siyasidir.' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonasını rahatlıkla organize edebileceğini belirterek, ''Niçin bunu engellediler konusuna gelince, karar kesinlikle siyasidir. Bunu başka bir yerde aramanın anlamı yok'' dedi.

Erdoğan Brezilya'daki programı çerçevesinde bugün, turistik Şeker Tepesi'ne teleferikle çıkarak, Rio de Janerio'yu kuş bakışı gören tepeden manzarayı seyretti ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin, ''2016 için Fransa şampiyonayı düzenleme hakkı kazandı. Bu konuda çeşitli tartışmalar çıktı. Platini'nin oynadığı rol eleştiriliyor. Bu konudaki değerlendirmelerinizi alabilir miyiz '' sorusu üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

''Platini'nin oynadığı rolden öte burada yaklaşım beni çok rahatsız ediyor. Yaklaşım da şu, öğrendiğim, bildiğim kadarıyla Avrupa Futbol Şampiyonası'nı Fransa iki kez organize etti, Dünya Futbol Şampiyonası'na da bir kere ev sahipliği yaptı. Şimdi her şey Fransa için mi? Nedir bu gayret. Bir defa burayı iyi anlamak lazım. Şu anda Türkiye bununla ilgili alt yapıda bütün hazırlıklarını yapıp 2016'ya yetiştireceğinin vaadinde. Başbakan'ın yazdığı mektupla, hiç bir başbakanın yapmadığı taahhüdü veriyor. Burada kalkıp böyle bir soru işaretlerine boğulacak yaklaşım tarzı doğrusu beni de üzmüştür. Bunu olimpiyatlarda da yaptılar. Olimpiyatlarda da temel ilke bir kere verilen yere ikinci kez olimpiyat organizasyonu pek verilmez. Ama verdikleri ülkenin da bunu başarabileceğine inanmak çok önemli. Türkiye'nin böyle bir Avrupa Futbol Şampiyonasını organize etmesi, bunun altyapısını hazırlaması vesaire, bizim için leblebi çekirdek.''

Erdoğan, ''Gazze'ye yardım gemisi yola çıktı. Bugün de Kıbrıs Rum Kesimi yardım gemisinin geçişine izin vermedi. Gemi dolanmak zorunda kaldı. Yine İsrail'den de bazı mesajlar geliyor, 'gemiyi almayacağız' şeklinde. Bu konuda değerlendirmenizi alabilir miyiz?'' sorusuna, ''Bu konu tamamen devlet olarak bizim irademizin dışında olan bir harekettir. Yani bir sivil toplum hareketidir ve uluslararası bir sivil toplum hareketidir. Yani sadece Türkiye'nin sivil toplumunun organize olduğu bir hareket değil. Bu işin içerisinde İngiltere'nin, İsrail'in, Almanya'nın, Fransa'nın sivil toplum hareketleri var. Bunların müşterek bir hareketidir ve tamamen insani yardımlara yönelik atılmış bir adımdır. Dolayısıyla İsrail'in de böyle bir insani yardım konusunda öyle zannediyorum ki insani yardıma, insani bir yaklaşım göstermek suretiyle bir yaklaşım sergilerse burada bir sıkıntı doğmamış olur'' yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title