Haberler

Erdoğan: "İnşallah Ders Olur"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hrant Dink'in Katil Zanlısının Yakalandığına İşaret Ederek, 'İnşallah Bu Noktada Böylesine Alçakça Saldırının Neticesi, Bu Ülkede Demokrasinin Gelişmesine, Özgürlüklerin Gelişmesine ve Türkiye'nin Kalkınmasına Kurşun Sıkmak İsteyenlere, Türkiye'yi Huzursuzluğa Taşımak İsteyenlere Özellikle Bir Ders Olur Diye Düşünüyorum' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hrant Dink'in katil zanlısının yakalandığına işaret ederek, ''İnşallah bu noktada böylesine alçakça saldırının neticesi, bu ülkede demokrasinin gelişmesine, özgürlüklerin gelişmesine ve Türkiye'nin kalkınmasına kurşun sıkmak isteyenlere, Türkiye'yi huzursuzluğa taşımak isteyenlere özellikle bir ders olur diye düşünüyorum'' dedi.

Erdoğan, Kızılcaham Spor Salonu'nda partililere hitap etti. Başbakan Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nun Cuma günü yaptığı toplantı sırasında gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesi haberinin geldiğini ve tam bir şok yaşadıklarını dile getirerek, o andan itibaren yürütülen çalışmaları anlattı. Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bunun neticesinde de herkes 'acaba ne olacak, olur mu, olmaz mı' diye çok şeylerin söylendiği bir dönemde dün gece saat 23.00'te Samsun terminalinde fail yakalandı. Failin yakalanmasından sonra da gerek güvenlik güçlerimiz, gerekse yargı teşkilatımız üzerlerine düşen her türlü görevi en kısa süre içinde yürüttüler, yürütüyorlar. Zaten gece faili hemen İstanbul'a getirttik. Çünkü zaman çok önemli. Bunun farkındayız. Gerekli talimatları buradan verdim. Takip ettik. İstişarelerimizi yaptık. Sürekli olarak iletişim halinde izliyoruz, takip ediyoruz. İnşallah bu noktada böylesine alçakça saldırının neticesi bu ülkede demokrasinin gelişmesine kurşun sıkmak isteyenlere, özgürlüklerin gelişmesine kurşun sıkmak isteyenlere, Türkiye'nin kalkınmasına kurşun sıkmak isteyenlere, Türkiye'yi huzursuzluğa taşımak isteyenlere özellikle bir ders olur diye düşünüyorum. Zira bu millet huzurun peşinde, güvenliğin peşinde. Bu millet özgürce her alanda, gerek düşüncede, gerektiğinde vicdanda, gerek teşebbüs hürriyetinde her alanda, örgütlenmede bir özgürlüğün mücadelesini veriyor. Bunu hazmedemeyenler şüphesiz ki bu çağdaş ve modern dünyada yaşam noktasında bu özgürlük mücadelesini verenlere muhtaçtır. Bunun altını çiziyorum. Çünkü onların da öğrenmesi gereken çok şey var. Belki biraz zaman alacak ama onlar da bu yanlışlarını er ya da geç öğrenecekler. Çünkü bu eller savunmasız insanları öldürmek için yaratılmadı. Bu eller şefkat için yaratıldı, bu eller kalem için yaratıldı, bu eller barış için yaratıldı.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title