Haberler

Enerjinin Liderleri İkinci Kez Gaziantep'te Bir Araya Geliyor

Güncelleme:

"Enerji Zirvesi" Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın ve EPDK 2. Başkanı Mustafa Yılmaz'ın katılımıyla yapılıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 21 Şubat 2014'te tarihinde ikinci kez gerçekleştireceği "Enerji Zirvesi" Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın ve EPDK 2. Başkanı Mustafa Yılmaz'ın katılımıyla yapılıyor. Türkiye'nin önemli enerji kuruluşlarının ikinci kez bir araya geldiği zirvede, ayrıca "Sanayide Enerji Verimliliği Ödülleri" de ilk kez sahiplerini buluyor.

İlki geçtiğimiz yıl Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımı ile gerçekleştirilen Enerji Zirvesi'nin 2'si, bu yıl 21 Şubatta Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenleniyor.

Zirve ile sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda bölgede oluşturulmakta olan katma değerin milli ekonomimize büyük katkı sağlamasına destek verilmesi hedefleniyor.

Bölgenin enerji alanındaki bu en büyük organizasyonu, karar vericileri ve kanaat önderlerini buluşturarak enerji yol haritasını çiziyor. Enerji Zirvesi'ne bakanlıklar, özel sektör, kamu, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin yanı sıra ilgili tüm kuruluşlar katılabilmektedir.

ZİRVEYE KİMLER KATILACAK?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın açılış konuşması ile başlayacak olan zirvenin konuşmacıları arasında Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in yanı sıra Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 2. Başkanı Mustafa Yılmaz, Gaziantep Milletvekili - Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı İbrahim Halil Mazıcıoğlu, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Ekonomist Prof. Dr. Kerem Alkin gibi önemli isimler yer alıyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, EPDK, Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Sanayi Odası gibi kurumların destekleriyle gerçekleştirilen Zirve, SANKO Enerji, SolarTürk Enerji, MB Holding, Özmaksan, Wilo, E-G Mimarlık, THY ve GAZDAŞ sponsorluğunda düzenleniyor.

ZİRVEDE NELER KONUŞULACAK?

Enerji verimliliği politikaları, sanayide enerji yönetimi, bölgedeki güneş ve rüzgâr enerjisi yatırımları ve bu yatırımların geleceği, temiz enerji teknolojileri, lisanssız enerji üretiminde yeni dönem, enerji hukukunda yeni düzenlemeler zirvenin öne çıkan konuları arasında yer alıyor. Geçen seneki başarısından güç alan zirvede, bu yıl ana oturumların yanında interaktif olarak gerçekleştirilecek paralel oturumlarda da önemli konular tartışılıyor.

SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ ÖDÜLLERİ VERİLECEK

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ve gelenekselleşmesi hedeflenen, bölgenin enerji alanındaki en büyük organizasyonunda 'Sanayide Enerji Verimliliği Ödülleri' sahiplerini buluyor.

Bu ödüllerle enerji politikaları ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda bölgenin gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi planladığı çok sayıdaki başarılı uygulamayı paylaşmak ve diğer projelerin geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla düzenleniyor.

ZİRVE VE ÖDÜL TÖRENİNİN KARBON AYAK İZİ SİLİNİYOR

2. Enerji Zirvesi "karbon nötr" olarak düzenleniyor. Zirve ve ödül töreni süresince ortaya çıkan CO2 emisyonları üniversite öğrencileri tarafından hesaplanarak zirvenin karbon ayak izi siliniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Fikri Işık Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title